23948sdkhjf

ZF Aftermarket #GoodToKnow: Hvad skal man tage højde for under sæsoneftersyn af bremsesystemet?

  • Et fungerende bremsesystem er en forudsætning for sikker kørsel. For at sikre, at bremserne på din bil virker, er det nødvendigt at kontrollere dem regelmæssigt.
  • Sæsoneftersyn af bremsesystemet skal ikke kun omfatte bremseklodser og bremseskiver, men også andre komponenter, som har indflydelse på dets funktion.
  • TRW-mærket er en af de førende producenter af bremsekomponenter og har mere end 100 års erfaring med design og levering af et fuldt sortiment af bremsekomponenter til eftermarkedet.

Bremsesystemet er af kritisk betydning for vores sikkerhed og vores medpassagerers og andre trafikanters sikkerhed. Desværre bliver regelmæssige eftersyn ofte ignoreret eller begrænset til udskiftning af bremseklodser og -skiver. Det giver imidlertid mening at huske en systematisk kontrol af alle dets komponenter: bremseklodser, bremseskiver samt hovedcylinder, bremsevæske, bremsecaliper, cylindere, hårde og bøjelige slanger.

Eftersyn og udskiftning af bremsekomponenter

Eftersyn af bremsesystemet bør omfatte en grundig kontrol af alle sammenhængende dele. Blandt de vigtigste komponenter er bremseskiver og bremseklodser. For at kunne vurdere slitage på skiverne skal deres tykkelse først måles. Den minimale sikkerhedsværdi er specificeret af producenten – den er normalt præget på siden af komponenten. Hvis skiven er tyndere end minimumsværdien eller udviser tegn på skader såsom revner, ridser eller nedbrydning af overfladen, er det et tydeligt tegn på, at den trænger til at blive skiftet.

Når vi kontrollerer bremseklodsernes tilstand, skal vi også være opmærksomme på eventuelle skader eller revner i friktionsmaterialet og korrosion på bagpladen. Automekanikeren skal også omhyggeligt måle friktionsmaterialets tykkelse. I de fleste tilfælde er klodserne udstyret med slitagesensorer – den tilhørende indikatorlampe på instrumentbrættet bør informere os om, at klodsen har nået den minimale tykkelse. For klodser uden slitagesensorer er udgangspunktet, at en klodstykkelse på mindre end 2 mm kræver omgående udskiftning.

En anden essentiel del af bremsesystemet er bremsevæsken. Dens primære opgave er at overføre kraften fra bremsepedalen til bremseklodserne, samtidig med at bestemme bremselængden. Reduceret bremseevne, når bremserne bliver varme, er et symptom på, at bremsevæsken er for gammel. Hvis eftersyn af bremsevæsken afslører, at vandindholdet overstiger 3 %, eller kogepunktet er under den specificerede minimumsværdi for bremsevæsketypen, er det et tegn på, at væsken skal udskiftes.

I forbindelse med bremsevæsken skal de hårde og bøjelige slanger og deres tilkoblinger også kontrolleres for lækager og eventuelle skader. De er ansvarlige for et korrekt væskeflow fra hovedcylinderen til stemplerne. Slangernes levetid afhænger hovedsageligt af brugen og den belastning, de arbejder med, men det anbefales at udskifte dem mindst hvert femte år.

Endelig må vi ikke glemme bremsecaliperne. Når hjulet er taget af, skal mekanikeren se efter tegn på korrosion eller skader. Stempelforseglinger, stempelstyr og støvskærme skal også efterses.

Mekanikerens rolle og pålidelige reservedele

En pålidelig kvalitet af bremsesystemeftersynet kan afsløre problemer i god tid og på den måde beskytte dig mod potentielt farlige situationer i trafikken.  Når du får anbefalet at udskifte dele, skal du også være opmærksom på kvaliteten af dem. Produkter fremstillet af TRW, bremsesystemeksperten, garanterer pålidelighed på baggrund af den nyeste teknologi og sikrer også, at hver eneste komponent er undergået omfattende test af holdbarheden.

TRW drejer sig imidlertid ikke kun om hovedprodukter men også et fuldt sortiment af komponenter, som bidrager til, at bremsesystemet fungerer korrekt – slitagesensorer til bremseklodser; holdbare hovedcylindere fremstillet af forskellige materialer og en bred vifte af bremsevæsker, som sikrer en korrekt kogetemperatur og beskytter gummikomponenter effektivt.

Vi anbefaler dig at se den seneste episode af ZF Aftermarket "GoodToKnow"-serien: – besøg hjemmesiden for at se hele sortimentet af produkter fra TRW, og følg os på Facebook.

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08