23948sdkhjf

Forsikringsselskab: Skaderne bliver flere og dyrere

Både udgifter til reparation af bilskader og antallet af skader er steget inden for det seneste år, lyder det fra Gjensidige Forsikring.

Siden sidste år er der flere, der har anmeldt bilskader til forsikringen.

Det mærker Gjensidige Forsikring, der i en opgørelse angiver, at både antallet af skader og udgifterne til reparationer er steget med 40 procent i første kvartal i 2022 sammenlignet med sidste år på samme tid.

Stigningen i antallet af skader er på 40% når de to kvartaler sammenlignes, mens der er sket en stigning på 42% i udgifterne til reparationen af disse skader, oplyser Gjensidige Forsikring. Også på det generelle plan er antallet af skader steget.

Tal fra brancheorganisationen Forsikring & Pension viser en stigning i anmeldte skader inden for de sidste 10 år. Siden 2011 er antallet af skader på bil steget med 42 procent, fra 588.541 i 2011 til 834.701 i 2021. 

Forklaringen på stigningen skal blandt andet findes i, at der også er flere biler på vejene.

- Stigningen i antallet af skader på køretøjer skyldes blandt andet, at danskerne i dag ejer flere biler og kører flere kilometer i gennemsnit. Når trafikken bliver tættere øges risikoen for uheld også, og det ses på udviklingen i antallet af skader, forklarer Søren Frederiksen, kommunikationskonsulent ved Gjensidige.

Stigningen i antallet af skader på køretøjer skyldes blandt andet, at danskerne i dag ejer flere biler og kører flere kilometer i gennemsnit. Søren Frederiksen, kommunikationskonsulent ved Gjensidige.

Komplicerede reparationer

Også udgifterne til reparationerne er steget. Her skal forklaringen blandt andet findes i bilernes teknologiske udvikling.

- Ser man på stigningen i skadeudgifterne skyldes det selvsagt også samme udvikling, men hertil kan det tilføjes at i takt med, at biler bliver mere avancerede er reparationer også blevet væsentligt mere komplicerede og derved dyrere. Derudover er priserne på reservedele, der bruges til reparationer også steget væsentligt over de seneste år, lyder det fra Søren Frederiksen, kommunikationskonsulent ved Gjensidige.

Covid-19-pandemien og nedlukningen af landet havde ellers sat sin effekt på antallet af skader i 2020. Det har Forsikring & Pension tidligere udtalt. Men det kom dog hurtigt tilbage på højde med tidligere. 

- Coronaen satte i de to måneder en bremse på en årelang udvikling med flere og flere skader på bilerne. Men ret hurtigt – i løbet af juni og juli - var antallet af skader tilbage på niveau med udviklingen i de tidligere år. På den måde betød nedlukningen kun et lille og midlertidigt fald i antallet af skader på biler, lød det fra Andreas Østergaard Nielsen fra Forsikring & Pension i februar 2021.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Michelle er mekanikerlærling og vil lokke flere med på vognen
Nyt kursus for mekaniker-mekanikere
Stort galleri: 76 nye elbiler på vej til Danmark
Thomas Møller Sørensen i Q&A: - Vi er på vej til lavere afgifter på elbiler
Januars konkurser i den danske autobranche
Andre Nordiske Medier
Transportmagasinet
Søfart
Nordiske Medier DK

Send til en kollega

0.156