23948sdkhjf

UGENS LEDER Her er mangeltid fremgangstid

Mange værksteder klager over manglende reservedele. Men måske er der hjælp at hente på landets genbrugspladser - her ligger brugte reservedele klar til at få kundebilerne ud at køre igen. Og dét er også godt for den grønne omstilling, siger chefredaktør Flemming Haslund i ugens leder.

VÆRKSTEDERNE SIGER I kor, at der er mangel på reservedele. Bilerne hænger på liften og venter på reservedele. En række leverandører svarer, at der ikke er mangel, idet de har lagrene fyldt op. Alle er dog enige om, at priserne på dele stiger.

DET ER SITUATIONEN helt kort i autobranchen lige nu.

EN DELBRANCHE, DER har entydig medvind lige nu, er autogenbrugerne. Her lyder det fra Søren Lundfold, formand for genbrugernes interesseorganisation, Dansk Autogenbrug, at der er mere trafik i butikken lige nu: Vi sælger mere lige nu - vi sælger til kunder, vi ikke plejer at handle med, og vi sælger dele, som vi normalt ikke kan komme af med.

SÅ FOR MANGE værksteder kommer hjælpen fra landets autogenbrugere. De har delene lige nu.

HELT OVERORDNET STÅR genbrugerne stærkt lige nu. Altså fordi de ofte kan løse en øjeblikkelig mangel på reservedele. Dernæst arbejdes der fra flere sider på at overbevise om, at brugte dele er det perfekte alternativ til nye, der alt andet er dyrere – …hvis de kan fås i det hele taget.

OG ENDELIG ER genbrug jo det ultimative greb i den grønne omstilling. Ikke at fremstille en ny del – eller en ny bil for den sags skyld – udleder jo mildest talt langt mindre CO2 end at fabrikere en ny.

DERNÆST KOMMER SÅ muligheden for, at genbrugerne kan gribe den kommende milliard-forretning at genbruge batterier til elbiler. Men så skal der i øvrigt handles nu – for flere andre har fået øje på den indtjening. Men genbrugerne har jo forspringet, fordi de allerede har hele set-up’et.

SÅ MIDT I en mangeltid har de danske autogenbrugere fremgangstid.

Autogenbrugerne kan gribe den kommende milliard-forretning at genbruge batterier til elbiler.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.141