23948sdkhjf

Nedgang i bilsalg fortsætter

Mangel på delkomponenter påvirker fortsat bilsalget negativt. Men lille fremgang for salg af elbiler i marts.

I årets første fem måneder er er bilsalget faldet med 22,9 procent i forhold til året før. Og maj er ingen undtagelse; her er der i alt indregistreret 13.502 personbiler. Det er 19,7 procent lavere end samme måned sidste år.

Til gengæld er antallet af nyregistrerede elbiler det næsthøjeste i år. Salget er i maj steget til 2201 indregistrerede nye elbiler mod 1152 i samme måned sidste år. I marts i år var tallet dog 2557.

Det viser tal fra De Danske Bilimportører, der er en brancheorganisation for bilproducenter i Danmark.

Det er en fortsat mangel på delkomponenter i bilindustrien, der påvirker udbuddet af biler og dermed indregistreringerne. Manglen har været gældende i størstedelen af 2022.

- Det er desværre ingen overraskelse, at indregistreringerne fortsat falder, og i vores prognose forventer vi ligeledes et fald på 20 procent for hele året, siger Mads Rørvig, administrerende direktør i De Danske Bilimportører. Han fortsætter:

I vores prognose forventer vi ligeledes et fald på 20 procent for hele året. Mads Rørvig, adm. direktør, De Danske Bilimportører

- Udviklingen skal ses i lyset af, at ordrebøgerne er fyldte, men at bilproducenterne ikke kan levere som ønsket grundet manglen på delkomponenter, siger han i en pressemeddelelse.

Dog glæder Mads Rørvig sig over den stigende salg af elbiler

- Leveringsudfordringerne holder ikke danskerne tilbage, når det gælder den grønne omstilling. Salget af nye grønne biler er stigende sammenlignet med sidste år, og vi forventer samtidig, at der i slutningen af 2022 er flere elbiler end plug-in hybridbiler på de danske veje, siger Mads Rørvig.

Ifølge De Danske Bilimportører lød den danske bestand af plug-in hybridbiler i slutningen af 2021 på i alt 77.877 biler. Samtidig var der 66.620 elbiler.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.109