23948sdkhjf

LEDEREN Her venter drømmejobbet

Den samlede autobranche er fyldt med drømmejobs - fra absolut topleder og hele vejen gennem systemet. Ikke mindst fordi der lige nu sker så meget i netop vores branche, konstaterer chefredaktør Flemming Haslund i lederen i Hvem er Hvem i Autobranchen 2022.

HVEM ER HVEM - LEDER

JO, DER ER jammerlig lang leveringstid på mange nye biler lige nu. Jo, der er mangel på dele. Og jo, mange virksomheder i autobranchen ser ind i et stramt andet halvår af præcist disse grunde.

MEN DET ÆNDRER ikke på, at vores firehjulede branche er de store og de mange muligheders branche for den enkelte. Det vælter ind med nye muligheder, der skyldes en række fakta. Og hold nu fast: Der lanceres mange nye bilmærker i øjeblikket og med dem startes nye firmaer. Der omorganiseres hos mange importører og det åbner nye jobs – og dermed skal der ansættes nye.

Der omorganiseres hos mange importører og det åbner nye jobs – og dermed skal der ansættes nye.

OG PÅ EFTERMARKEDET; her sker det samme. Der hyres nye folk til at styrke grossisters profil og dermed dets chancer mod de andre med billige bremseskiver eller veldokumenterede uddannelsesforløb. Og selv der, hvor man skulle tro, der ikke var plads til nye kræfter, nemlig ved generations-skiftene, søges der nye ideer og tanker. Det skyldes ikke mindst, at mange griber generationsskiftet som anledning til at koble professionelle kræfter på bestyrelsen.

KONSOLIDERINGERNE, DER JO både buldrer blandt forhandlere og værksteder, åbner tilsvarende muligheder. Autobranchen er under vild udvikling og udvidelse, og det skaber behovet for nye kræfter på alle typer ledelsesniveauer.

Der hyres nye folk til at styrke grossisters profil og dermed dets chancer mod de andre med billige bremseskiver eller veldokumenterede uddannelsesforløb.

LEDELSER ER DER jo også behov for ude på værkstederne. Nye samarbejder og flere konsolideringer åbner for nye værkførere. Og blandt alle under liftene kan man glæde sig over, at der slet og ret er historisk stor mangel på dygtige mekanikere og lærlinge.

YDERLIGERE EN TREND i autobranchen er digitaliseringen i ordets bredeste forstand. Men digitalisering er jo meget mere end en hjemmeside og muligheden for at bestille næste service online. Det er alt fra denne, den absolut spæde start via salg af biler på nettet, til den store styring af det samlede lager, der skal sikre en grossist branchens førerposition.

PÅ DEN MÅDE åbner netop den samlede autobranche dørene for medarbejdere af en ny type: Alle med digital indsigt.

OG DERMED SMELTER den traditionelle autobranche sammen med den nye it-verden. Ikke mindst ude under liftene, hvor det nu må være gået op for alle, at vel skal en mekaniker kunne udskifte en bremseskive og sikre sig, at ombytningsklodserne ikke dratter ud af caliprene, men lige så vigtigt er det, at han – eller hun ikke mindst – finder sig hjemme med fingrene dansende på pc’ens eller tablettens taster.

SÅ HVOR KORT kan det siges: Mulighederne for et drømmejob står i kø i autobranchen lige nu.

Mulighederne for et drømmejob står i kø i autobranchen lige nu.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.266