23948sdkhjf

AutoGlassic som samlingspunkt for specialruder

Den danske specialist i ruder til ældre biler vil være europæisk koordinator og kan få specialfremstillet ruder i Finland.

AutoGlassic – det nu tidligere Oldtimer – ønsker at være koordinator i Europa for ruder til især ældre biler af enhver art. Indehaver Viggo Hansen vil således gerne være den, der samler kontakterne mellem sælger og køber af de specielle bilruder i de europæiske lande.

Skiftet navn

Firmaet har for nylig skiftet navn for i højere grad også at tiltale et yngre publikum, der synes at eksempelvis en Mazda 323 er en eksotisk ældre bil, der er værd at hæge om.

Viggo Hansen, der har en lang fortid med glas bag sig i DanGlas, tager ofte på messe rundt omkring i Europa. Han opkøber partier af ældre ruder til biler her og der og får både private forespørgsler og arbejder tæt sammen med en række autogrossister, der ofte kontakter ham. Generelt ønsker AutoGlassic at have varer på hylderne, som ingen andre har.

Jeg har en kontakt i Finland, der har specialiseret sig i at producere særlige bilruder til alskens veteranbiler Viggo Hansen, ejerleder af AutoGlassic

Står man og mangler en helt specifik bilrude til en gammel Fiat 127 eller en anden veteranbil, kan Viggo Hansen og AutoGlassic som regel hjælpe. Men skulle det en sjælden gang ikke lykkes at finde den specifikke bilrude på lageret i Viborg, skal man ikke fortvivle.

- Jeg har en kontakt i Finland, der har specialiseret sig i at producere særlige bilruder til alskens veteranbiler, siger Viggo Hansen. Han har lige fået reproduceret fem specielle Taunusruder.

Firma splittet op

Viggo Hansen er oprindelig uddannet karosseripladesmed og har arbejdet med karosseri og autoglas hele livet. Det startede med Midtjysk Autoopretning, som han senere omdøbte til DanCar. Herefter startede han Danglas, som hurtigt blev et populært navn inden for autoglasbranchen.

Danglas blev splittet op og engrosafdelingen solgt til AGC, som er verdens største producent af bilruder. Serviceafdelingen, som beskæftiger sig med udskiftning og reparation, blev i 2019 solgt til svenske Ryds Bilglas, som har etableret sig i Danmark.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094