23948sdkhjf

Renault sælger alle russiske aktiviteter

Renault har underskrevet en aftale om at sælge Renault Rusland og dets kontrollerende interesser i AVTOVAZ. Dog med en 6-årig tilbagekøbsoption

Bestyrelsen i Renault Group har enstemmigt godkendt at sælge 100 % af Renault Groups aktier i Renault Rusland til byen Moskva og dets 67,69 % aktier i AVTOVAZ til forskningsinstitutionen NAMI (The central Research and development Automobileand Engine Institute). Det skriver Renault i en pressemeddelelse.

Aftalen åbner mulighed for, at Renault Group kan tilbagekøbe sine aktier i AVTOVAZ indenfor en periode på seks år.

- I dag har vi taget en vanskelig, men nødvendig beslutning, og vi foretager et ansvarligt valg i forhold til vores 45.000 ansatte i Rusland, ved at holde muligheden for at komme tilbage til Rusland under andre betingelser, udtaler Luca de Meo – Renault Group CEO.

Videre hedder det, at lukningen af ​​disse transaktioner er ikke underlagt nogen betingelser, og alle nødvendige godkendelser er opnået.

I marts meddelte den franske bilproducent, at den ville indstille driften på fabrikken på grund af det stigende pres over dets fortsatte tilstedeværelse der siden starten af ​​konflikten i Ukraine.

Virksomheden, som er 15 procent ejet af den franske stat, bekræftede en ikke-kontant nedskrivning på næsten 2,2 milliarder euro ($2,29 milliarder) for at afspejle de potentielle omkostninger ved at indstille driften i Rusland.

Mere end 400 virksomheder har trukket sig ud af Rusland, siden invasionen af nabolandet Ukraine den 24. februar og har efterladt aktiver for milliarder af dollars.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094