23948sdkhjf

Renault sælger alle russiske aktiviteter

Renault har underskrevet en aftale om at sælge Renault Rusland og dets kontrollerende interesser i AVTOVAZ. Dog med en 6-årig tilbagekøbsoption

Bestyrelsen i Renault Group har enstemmigt godkendt at sælge 100 % af Renault Groups aktier i Renault Rusland til byen Moskva og dets 67,69 % aktier i AVTOVAZ til forskningsinstitutionen NAMI (The central Research and development Automobileand Engine Institute). Det skriver Renault i en pressemeddelelse.

Aftalen åbner mulighed for, at Renault Group kan tilbagekøbe sine aktier i AVTOVAZ indenfor en periode på seks år.

- I dag har vi taget en vanskelig, men nødvendig beslutning, og vi foretager et ansvarligt valg i forhold til vores 45.000 ansatte i Rusland, ved at holde muligheden for at komme tilbage til Rusland under andre betingelser, udtaler Luca de Meo – Renault Group CEO.

Videre hedder det, at lukningen af ​​disse transaktioner er ikke underlagt nogen betingelser, og alle nødvendige godkendelser er opnået.

I marts meddelte den franske bilproducent, at den ville indstille driften på fabrikken på grund af det stigende pres over dets fortsatte tilstedeværelse der siden starten af ​​konflikten i Ukraine.

Virksomheden, som er 15 procent ejet af den franske stat, bekræftede en ikke-kontant nedskrivning på næsten 2,2 milliarder euro ($2,29 milliarder) for at afspejle de potentielle omkostninger ved at indstille driften i Rusland.

Mere end 400 virksomheder har trukket sig ud af Rusland, siden invasionen af nabolandet Ukraine den 24. februar og har efterladt aktiver for milliarder af dollars.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.109