23948sdkhjf

Dansk biltransport er blevet mere grøn

Drivkraft Danmark har netop udgivet Branchestatistik 2022, som viser, at Danmark er godt på vej til at gøre transporten grønnere.

Drivkraft Danmarks årlige Branchestatistik er netop udkommet. Den indeholder centrale statistikker om produktion og forbrug af energi, brændstoffer og udvikling i transportens klimaaftryk i Danmark.

Drivkraft Danmark er benzinstationernes brancheforening, som tidligere hed Energi- og olieforum.

- Vi kan blandt andet se, at vi i 2021 for første gang så et fald i det samlede antal af traditionelle biler. Der skete en fordobling i antallet af el- og plugin hybridbiler fra 2020 til 2021, siger Teknik- og miljøchef Michael Mücke Jensen fra Drivkraft Danmark, og fortsætter:

Vi kan blandt andet se, at vi i 2021 for første gang så et fald i det samlede antal af traditionelle biler. Michael Mücke Jensen, Teknik- og miljøchef, Drivkraft Danmark

- Af samme årsag udbyder Drivkraft Danmarks medlemmer opladning på farten på tank- og ladestationer over hele Danmark som en naturlig del af deres services overfor bilisterne.

Drivkraft Danmark har i årets statistik også udfoldet nogle nedslagspunkter fra året, der gik i branchen, hvor Ukraine-situationen, udrulning af ladere til elbilister, arbejdet for en grøn luftfart og raffinaderiernes omstilling var centrale emner på dagsordenen.

I årets udgave er der sat særlig spot på raffinaderiernes igangværende omstilling og bidrag til at sikre volumen og energieffektivitet i omstillingen af den tunge transport, fly og skibe.

- De nye teknologier buldrer heldigvis frem. Men den grønne omstilling kræver, at de også bliver helt almindelige for os alle. At de nye løsninger bliver til konkrete kilometer på landevejen, og at visionerne bliver til hverdag, når der fyldes energi på person- eller lastbilen. Og det er netop det, som vores medlemmer kan.

Her kan du downloade publikationen: Branchestatistik 2022

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094