23948sdkhjf

Henrik Fiskers Twitter-konto forsvandt efter ærkekonkurrenten Musks opkøb

Den dansk-amerikanske bildesigner har tidligere vundet en retssag over Tesla om beskyldninger om tyveri af data efter Fiskers ansættelse hos Tesla. 

MAGTKAMP Det var ikke lige åbenhed, tolerance og mangfoldighed, den dansk-amerikanske bilproducent Henrik Fisker oplevede kort efter Tesla-stifter Elon Musks opkøb af Twitter for 44 mia. dollars – som ellers bebudet af Musk til omverdenen. For Henrik Fiskers Twitter-konto var pludselig lukket med en fejlmeddelelse om, at kontoen ikke længere eksisterede, skriver Automotive News.

Ifølge fagsitet twettede Henrik Fisker, der er administrerende direktør for elbilproducenten Fisker Inc., senere mandag, da hans konto var aktiv igen, at hans 86.000 Twitter-følgere i en periode havde måttet lede efter ham på Instagram.

Selv om Fisker ikke eksplicit sagde, at lukningen skyldtes Musks opkøb af Twitter, ville det ikke være overraskende i betragtning af deres indbyrdes belastede forhold over mere end et årti. For Henrik Fiskers CV indeholder et arbejdsrelateret ophold hos Tesla.

Henrik Fisker, der fik stjernestatus som bildesigner efter at have ledet designprocessen af BMW Z8 og Aston Martin DB9, fik en kontrakt hos Tesla i 2007 for at hjælpe med det tidlige design af Model S. Han forlod kort tid efter Tesla for at udvikle sin egen Karma hybrid sportsvogn. Det affødte en retssag fra Tesla og Elon Musk, der hævder, at Fisker stjal fortrolige oplysninger fra Tesla. Henrik Fisker vandt i sidste ende sagen ved en voldgift.

Henrik Fisker står i dag i spidsen for sit selskab Fisker Inc., hvor han i efteråret 2022 begynder produktion af sin elbil Fisker Ocean, der er konkurrent til Tesla, som Fisker ønsker at udfordre.

Tesla har, ifølge Automotive News, ikke reagerede på anmodninger om kommentarer til sagen.

kile

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125