23948sdkhjf

UGENS LEDER Hvad koster en bule?

Et samarbejde mellem Topdanmark og firmaet Carbucks gør slåskampen mellem forsikringsselskaber og værksteder tydelig, skriver chefredaktør Flemming Haslund. Han gætter også på, om en bule kommer til at koste 500 eller 5.000 kr. at rette ud.

LEDER HVAD KOSTER DET at rette en bule ud? 500 kr.? Eller 5.000 kr.?

ET ELLER ANDET sted skulle man jo tro, at det nogenlunde gav sig selv: Bilen ind, banke ud, slibe, spartle, male, tørre, fjerne afdækning. Det tager sin tid al sammen – og det løber jo op. Men kvalitet tager jo tid. Så det bli’r lige – ja, 5.000 kr.

ELLER OGSÅ ER det sådan her: Ind med bilen. På med sugekoppen. Træk. Boing. Så er den bule klaret. Ingen kan se, at den dør nogen sinde har haft en bule. Det bli’r lige 500 kr.

AT RETTE EN bule med en sugekop er i sig selv ingen nyhed. Men for nogle kunne det se ud som om, forsikringsselskaberne er ved at line op til selv at tage denne opgave. Et samarbejde mellem Topdanmark og Carbucks – et projekt eller et forsøg, som det kaldes – bliver af mange lagt ud som om, at forsikringsselskabet vil løse den lille rette-en-bule-ud-opgave selv.

SÅ HVAD GØR værkstederne så? Det er et ophidset diskussionsemne på mange værksteder. Mange har lyst til at hakke hælen i og droppe alt samarbejde med Topdanmark. Men på andre værksteder tænkes der den anden vej.

HVORFOR SKAL VI ikke gribe den bold? Vi på værkstederne skal da ikke vende ryggen til nye smarte løsninger; lad os rette buler ud på den nye smarte måde. Den opgave kan vi da løse bedre og med større ekspertise end forsikringsfolkene selv. Vi er dog de rette specialister på opgaven buler.

SOM SÅ MANGE gange før holder værkstederne ved en skillevej – sidst var det ved elbiler eller fossilbiler. Nu er vi der igen – buler til 500 kr. eller buler til 5.000 kr. For mig er det ikke svært at se, hvor udviklingen kører henad. Det bli’r lige 500 kr.

Nu er vi der igen – buler til 500 kr. eller buler til 5.000 kr. For mig er det ikke svært at se, hvor udviklingen kører henad. Det bli’r lige 500 kr.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078