23948sdkhjf

Bugweg solgt: Hvordan holder man op med at tænke på calipre?

Den fynske virksomhed Budweg – 145 ansatte i Odense – er solgt til et amerikansk firma. Som 3.- generationsejer kan man stoppe op og fundere: Ikke tænke på calipre mere; hvad skal jeg så tænke på?

VIRKSOMHEDSSALG - Hvad jeg skal lave nu? Ja, jeg har jo aldrig tænk på andet en calipre. Men det skal jeg jo ikke beskæftige mig med.

Hvem kan finde på at sige, at han ikke skal beskæftige sig med bremsecalipre – eller bremseåg, som det hed i gamle dage? Det er jo en slags ”ikke-oplysning.”

Manden, der vil holde sig fra bremsecalipre i den kommende tid, er Jan Larsen; den ene af brødrene Jan og Thomas Larsen, der sammen med den danske kapitalfond Capidea var ejere af det gode fynske firma Budweg – eller Budweg Clipers som det retteligen og internationale navn er. Budweg Calipers – dansk, eller rettere tidligere dansk virksomhed med 145 ansatte og hovedkvarter i Odense. En virksomhed der tænker i, arbejder og opererer med at renovere bremsecalipre.

At Jan Larsen netop nu siger ”ikke mere calipre det næste stykke tid” har sin naturlige forklaring: Budweg Calipers er nemlig netop solgt. Køberen er det amerikanske firma BBB. Ikke en kapitalfond, men et aktivt firma i samme branche som Budweg. Selv forklarer BBB sig som markedsleder i bæredygtig fremstilling af et bredt produktprogram til bilindustrien, herunder både til originalproducenter og det frie eftermarked.

Den profil skal en fynsk virksomhed med 145 ansatte være med til at styrke.

Men hvad så med de to brødre, Jan Larsen og Thomas Larsen?

- Jan Larsen, amerikanerne har købt Jeres firma – hvad tænker du sådan en forårseftermiddag i april?

Jan Larsen holder en lille pause. Så siger han:

- Jo. Salget har jo været planlagt i længere tid. Det var jo i 2018, vi solgte over 50 procent til Capidea. Så det var jo dér beslutningerne blev taget. Det blev den på baggrund af, at der ikke var børn, der var interesseret i at være med.

Så jo, det er jo noget, jeg har haft lang tid til at bearbejde. Så hvis der skulle ”være noget” – kan man sige det sådan; det kan man jo – så var det jo for længe siden. Jeg har vænnet mig til det.

Og efter en lille pause:

- Men i sådan en handel er det jo ofte køber, der bestemmer og ikke sælger, siger Jan Larsen - …og griner her.

- Så pludselig blev det virkelighed.

- Måske er det alligevel lidt mærkeligt. Jeg mener, jeg har jo altid tænkt på calipre. Lige siden jeg var skoledreng. Da var jeg jo med, var med i firmaet efter skoletid og sådan.

Men på trods af de mange år – spekulationerne er ovre nu. Selv om jeg måske nok vil indrømme, at jeg den første uges tid havde lidt sværere ved at sove, end jeg ellers har.

Selv om jeg måske nok vil indrømme, at jeg den første uges tid havde lidt sværere ved at sove, end jeg ellers har. Jan Larsen, tidligere ejer af Budweg Calipers

- Jeg tænkte på de ansatte og så videre. Tænkte på, hvordan Budweg er en social arbejdsplads hvor der tages hensyn til forskellige mennesker – også dette med ”Laves i O’ense,” som vi siger.

- Men vi har fundet købere, der vil drive virksomheden videre på de rigtige måde.

- Så det er godt nok.

Jan, hvad skal du så lave nu?

Ja, lige NU ser jeg Eurosport – og det har jeg jo tid til, og det er der plads til.

- Men ja – jeg har jo arbejdet med calipre hele mit liv. Og i min kontrakt står der jo, at jeg ikke må beskæftige mig med calipre. Så foreløbig har jeg ikke fundet på noget.

- Og lige nu har jeg heller ikke besluttet, om jeg vil have gang i noget. De er der plads til – jeg er ikke under pres.

Apropos dette med en social arbejdsplads. Her stemmer Jans bror, Thomas i:

- Vi skal jo ikke bare tænke på os selv. Husk på, at Budweg er en arbejdsplads, hvor der render næsten 150 mennesker rundt. Og de skal jo også efter salget have en arbejdsdag at stå op til. Og det tror vi, at vi har fået sikkerhed for med salget.

Men Thomas, hvad skal du nu?

- Jeg fik sagt til folkene deromme. Vores far blev ikke mere end 64 år, og han nåede aldrig at holde op med at arbejde. Den mulighed har jeg fået. Jeg flyttede for nogle år siden på landet, jeg har købt noget jord til og vi gerne plant nogle træer. Så jeg håber, at jeg bliver mere end 64 år og gøre det, som mange mennesker drømmer om – at nyde livet.

Tidslinje: 1939 - 2022

1939: Egon Larsen etablerer Autodele Odense

1978: Henning Larsen, søn af Egon Larsen etablerer Budweg Calipers

1999: Jan og Thomas Larsen, sønner af Henning Larsen overtager firmaet

2018: Firmaet sælges til den danske kapitalfond Capidea

2022: Budweg Calipers sælges til det amerikanske firma i autobranchen, BBB

Bæredygtige calipre

Ledelsen i Budweg vil fortsætte i deres nuværende roller i selskabet. Det gælder også Christer Mysling, CEO i Budweg. Han siger om de fynske udsigter:

- Siden 2018, hvor Capidea købte selskabet (Capidea, dansk kapitalfond, red.) har Budweg haft en stærk udvikling. Vi tilslutter os nu BBB Industries, som har en betydelig global tilstedeværelse indenfor remanufacturing- og automobilindustrien. Baseret på den positive udvikling i Budweg de seneste par år fremstår dette som det rette øjeblik at tage næste skridt i den fortsatte ekspansion af Budwegs aktiviteter indenfor en solid industri og med et stærkt kommercielt framework, siger Christer Mysling.

At det kan lykkes understreger en udtalelse fra Dunca Gillis, der er CEO for den nye ejer. Gillis siger:

- Vores opkøb er et centralt skridt i vores fortsatte bestræbelser om ekspansion i Europa og udbredelse af vores tilstedeværelse indenfor remanufacturing.

- Budwegs bæredygtige produktion er en stærk tilføjelse til vores eksisterende drift, og vi ser frem til at byde Budwegs dedikerede og dygtige medarbejdere velkommen til BBB-teamet.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.141