23948sdkhjf

Budweg Caliper solgt til amerikansk producent

Den amerikanske koncern BBB Industries vil ekspandere i Europa i renoverede reservedele, som er Budweg Calipers speciale med et stort europæisk marked.

RESERVEDELE De sidste aktier i fynske Budweg Caliper har nu forladt familiens hænder efter 83 år og tre generationer. Aktionærerne i Budweg Caliper A/S – herunder brødrene Jan Uwe Larsen og Thomas Egon Larsen, samt hovedindehaveren og kapitalfonden Capidea – har gennemført et salg af alle aktier i Budweg til den amerikanske koncern BBB Industries. Ifølge Fyens Stiftstidendes oplysninger er virksomheden blevet solgt for i omegnen af 600 millioner kroner.

Budweg er en førende virksomhed i Europa inden for renovering af bremsekalibre. BBB, med hovedkontor i Daphne i Alabama (USA), med Genstar Capital som hovedaktionær, er en markedsleder i bæredygtig fremstilling af et bredt produktprogram til automobilindustrien, herunder både til originalproducenter og det frie eftermarked, skriver selskaberne i en fælles pressemeddelelse.

Det er BBB’s sjette opkøb i Europa siden 2019 og giver virksomheden dens første bæredygtige produktionsanlæg i Europa.

Er i flere europæiske lande

Budweg har hovedkontor i Odense og beskæftiger 145 ansatte. Virksomheden producerer, renoverer og sælger bremsekalibre til det frie eftermarked i Europa, og virksomhedens vigtigste markeder er Skandinavien, Østeuropa samt DACH-landene; Tyskland, Østrig og Schweiz. Kundebasen består primært af store reservedelsgrossister samt leverandører af bremsesystemer.

Ledelsen i Budweg vil fortsætte i deres nuværende roller i selskabet, der fortsat bliver på Fyn, lyder meldingen.

Store investeringer i Budweg

Budweg har haft en positiv udvikling de seneste år, hvor der, blandt andet, er blevet investeret i in-sourcing af en stor del af produktionen til selskabets produktionsfaciliteter i Odense samt i en styrkelse af virksomhedens bæredygtighedsprofil. I denne forbindelse er der foretaget betydelige investeringer i Odense for at udvide produktionskapaciteten og for at sikre, at produkterne er af højeste kvalitet, anfører selskabet. Ydermere er investeringer blevet foretaget i udvidelsen af salgsaktiviteter i nuværende og nye markeder særligt i Østeuropa og DACH-landene.

Det er det rette øjeblik at tage næste skridt i den fortsatte ekspansion af Budwegs aktiviteter indenfor en solid industri og med et stærkt kommercielt framework Christer Mysling, CEO, Budweg

Om Budweg

Budweg har over 40 års erfaring og er en førende virksomhed i Europa inden for renovering af bremsekalibre. Virksomheden producerer, renoverer og sælger bremsekalibre til det frie eftermarked. Kundebasen består primært af store reservedelsgrossister samt leverandører af bremsesystemer. De største markeder er Skandinavien og DACH-landene; Tyskland, Østrig og Schweiz. Virksomheden har hovedsæde i Odense, Danmark og beskæftiger 145 medarbejdere.

- Siden 2018, hvor Capidea købte selskabet, har Budweg haft en stærk udvikling. Vi tilslutter os nu BBB Industries, som har en betydelig global tilstedeværelse indenfor ’remanufacturing’ og automobilindustrien. Baseret på den positive udvikling i Budweg de seneste par år fremstår dette som det rette øjeblik at tage næste skridt i den fortsatte ekspansion af Budwegs aktiviteter indenfor en solid industri og med et stærkt kommercielt framework, udtaler Christer Mysling, CEO i Budweg.

83 års familiehistorie

Firmaets historie går tilbage til 1939, da Egon Larsen stiftede selskabet Autodele Odense. I 1971 overtog hans søn Henning Larsen og gav virksomheden navn efter sin kone Ursula Budweg Larsen.

Siden har de to brødre Jan Uwe Larsen og Thomas Egon Larsen været de sidste familiegrene i virksomheden. Men med salget har de to afgivet deres andele, der svarede til 20-24,99 procent af firmaet, ifølge Fyens Stiftstidende.

De to solgte aktiemajoriteten til kapitalfonden Capidea i 2018, da det stod klart for brødrene, at ingen af familiens yngre medlemmer ville overtage. Budweg har derfor været forberedt til salg, når den rigtige køber kom.

Thomas Larsen fortæller til avisen, at han nu betragter sig selv som stort set pensioneret.

- Nu har jeg enkelte bestyrelsesposter, men ellers skal jeg bruge tiden på at plante nogle træer, som mine børnebørn forhåbentligt skal fælde, og måske lytte lidt til fuglene, siger Thomas Larsen, der tidligere fungerede som administrerende direktør gennem en årrække.

Broderen Jan Larsen mener, at salget er det bedste for Budweg.

Det nytter ikke noget, at jeg sidder tilbage som 84-årig og svarer "Det ved jeg ikke", når de ansatte spørger, hvilken vej vi skal Jan Uwe Larsen, 2. generation, Budweg

Det nytter ikke noget, at jeg sidder tilbage som 84-årig og svarer "Det ved jeg ikke", når de ansatte spørger, hvilken vej vi skal, siger Jan Uwe Larsen, der officielt gik på pension fra sin stilling som udviklingsdirektør 1. oktober sidste år, til avisen.

Amerikansk ekspansion

Duncan Gillis, CEO i BBB, udtaler, at opkøbet er et centralt skridt i selskabets fortsatte bestræbelser om ekspansion i Europa og udbredelse af tilstedeværelsen indenfor Remanufacturing.

- Budwegs bæredygtige produktion er en stærk tilføjelse til vores eksisterende drift, og vi ser frem til at byde Budwegs dedikerede og dygtige medarbejdere velkommen til BBB-teamet, udtaler Duncan Gillis.

Om BBB Industries

BBB Industries, LLC er en industrileder indenfor bæredygtig produktion af startere, generatorer, bremsekalibre, styrtøjsdele samt turboladere til det automotive eftermarked. Gennem flere opkøb i Europa, startet med Metalcaucho, leverer BBB et udvalg af reservedele på tværs af mere end 64 lande. TerrePower er en division i BBB, som servicerer eldrevne køretøjer og sektorer indenfor vedvarende energi. BBB Industries, LLC blev grundlagt i 1987 og er et unoteret selskab med hovedsæde i Daphne, Alabama.

Fra kapitalfonden Capidea udtaler partner Henrik Normann Karlsen, at Budweg har realiseret en stærk udvikling i Capideas ejerskabsperiode.

- Vi er stolte af vores deltagelse i denne udvikling, blandt andet gennem et succesfuldt generationsskifte i ledelsesteamet. Vi er glade for, at virksomheden nu tilslutter sig det stærke hold i BBB og kan fortsætte den positive udvikling med udgangspunkt i samme solide værdier, som man har arbejdet efter historisk, udtaler Henrik Normann Karlsen.

Om Capidea

Capidea er en førende dansk kapitalfond indenfor langsigtede investeringer i konkurrencedygtige små og mellemstore danske virksomheder med potentiale for vækst. Capidea blev etableret i november 2006 og råder over et samlet kapitaltilsagn på over DKK 2,3 mia. fordelt på tre fonde. Capidea har erhvervet 25 virksomheder med en samlet omsætning på mere end DKK 7 mia.

kile

BUDWEG CALIPER A/S
mio. kr. 2022 2021 2020
Nettoomsætning - - -
Resultat af primær drift 35.881 47.187 27.704
Resultat før skat 32.577 36.973 24.002
Årets resultat 24.075 27.160 19.030
Balancesum 178.869 225.762 274.212
Egen kapital 103.978 147.554 126.298
Antal ansatte 131 125 133
kilde : CVR Registeret

Se nøgletal for:
Læs mere om: Budweg Genbrugsdele
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.516