23948sdkhjf

Aftalepartier vil genåbne aftale om grønne biler

Bilaftale skal genåbnes, efter at det kom frem, at plugin-hybridbiler ikke er grønne nok, mener regeringens støttepartier.

BILAFGIFTER To af regeringens støttepartier - Enhedslisten og SF - har flere gange ønsket, at en aftale om grønne biler fra 2020 skulle genåbnes.

Nu får de også opbakning fra De Radikale.

Det siger transportordfører Rasmus Helveg Petersen til flere medier.

- I første omgang har jeg besluttet mig for, at vi gerne vil have den aftale genåbnet, så vi ser på snittet for afgiftsfritagelse. De her tal viser, at de ikke kører så grønt, og derfor synes jeg, vi skal åbne aftalen, siger Rasmus Helveg Petersen til DR.

Aftalen blev lavet med regeringen og de tre støttepartier. Dermed vil alle, der er med i aftalen, bortset fra regeringen, have genåbnet aftalen.

Han kommer med opfordringen, efter at Information og DR har afdækket, at nu tidligere skatteminister Morten Bødskov (S) ikke har delt en undersøgelse om, at plugin-hybridbilerne ikke bliver kørt så grønt, som man håbede.

Plugin-hybridbiler kan både køre på el og benzin.

Undersøgelsen har undersøgt 1300 danske plugin-hybridbiler. De udleder i gennemsnit dobbelt så meget CO2, som de må for at tælle med i regeringens opgørelse over "grønne biler".

Ifølge DR og Information har Morten Bødskov kendt til undersøgelsen siden november sidste år.

Ny skatteminister i samråd

Rasmus Helveg Petersen vil tage sagen op med Jeppe Bruus (S), som fredag overtog posten som skatteminister fra Bødskov.

Torsdag er der inkaldt til samråd i Folketingets skatteudvalg, hvor det nu er Jeppe Bruus, der skal redegøre for de tilbageholdte tal.

Den politiske aftale fra 2020 sænkede afgiften for el- og plugin-hybridbiler. Det fik salget af plugin-hybridbiler til at stige.

SF's klimaordfører, Signe Munk, opfordrer Skatteministeriet og den nye skatteminister til at spille med åbne kort i sagen.

- Det giver jo panderynker. Vi vil have boret den her sag ud. Derfor kommer vi også til at bede ministeren om en forklaring i et samråd, siger hun til DR.

Torsdag måtte nu tidligere transportminister Benny Engelbrecht (S) trække sig fra sin ministerpost på grund af en sag om klimatal.

De Radikale betragter sagen omkring plugin-hybridbilerne som mere alvorlig.

- I sagen med Benny Engelbrecht virkede det ikke forsætligt, at ministeren tilbageholdt tal, men sådan virker det i den her sag, siger transportordfører Rasmus Helveg Petersen til TV 2.

Kilde: Ritzau

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094