23948sdkhjf

UGENS LEDER Det dobbelte elproblem

Problem 1 med el: Prisen farer i vejret - udgifter til opvarmning og lys er eksploderet. Problem 2 med el: Der er for få ladestandere. Motor-magasinets redaktør samler de elektriske tråde, skaber overblikket og peger på et par løsninger.

LEDER

DET BRÆNDENDE EMNE i autobranchen er mangel på el. Der er mangel på el som generel energikilde, hvorfor prisen på el, og i forlængelse heraf på gas, nærmest er eksploderet. Og der er mangel på el til opladning af elbiler og plugin-hybrider.

EL- OG GASPRISER er steget eksplosivt - et eksempel er fra et værksted nord for Vejle, hvor udgiften til gas og el er steget fra 25.000 kr. sidste år til 95.000 kr. i år. Og for mange autolakerere er det meget værre.

MEN DER KAN være løsninger på vej. Værkstedsejeren i Vejle har et trumfkort i baghånden - en ny linje på fakturaen med titlen; Energi-tillæg. Eller han kan forhandle en fastprisaftale med sin energileverandør på plads. Præcist det ligner måske noget, der burde være sket for et år siden; men der er afgørende grunde til, at det stadigt er en god idé.

FOR DE SÆRLIGT hårdt ramte, autolakererne, kan der være hjælp på vej, idet AutoBranchen Danmark netop har åbnet forhandlinger med forsikringsselskaber, der måtte være interesserede i at hjælpe her.

AT DER ER grund til at kigge på alle muligheder, markerer en forudsigelse fra Dansk Energi - her konkluderer en prisanalytiker, at der vil gå mere end et år, inden energipriserne er tilbage på normalen.

OGSÅ EJERE AF elbiler og plugin-hybrider har el-problemer - manglen på ladestandere, der kan være med til at holde salget af den type bil tilbage. Men i takt med at mange kommuner indser, at opstillingen af standere skal speedes op, er de store benzinfirmaer, som vi sagde for ikke ret lang tid siden, i gang med ikke bare i ord, men også med opstilling af ladestandere, at leve op til den nye vision: At de ikke længere er benzin-leverandører, men energi-leverandører - og det vil så lige her sige el-leverandører.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.109