23948sdkhjf

Trods høje elpriser: Stor interesse for elbiler

De øjeblikkelige høje elpriser ser ikke ud til at dæmpe bilkøberes interesse for elbiler, viser ugens Voxmeter-undersøgelse. Til gengæld siver interessen for plugin-hybrider. Og for diesel samt benzin.

KØBSINTERESSE Elpriserne er mildest talt høje lige nu. Det smitter af på de enkelte husstandes privatøkonomi, og det er på vej til at få store konsekvenser for mange virksomheder. Men de høje priser på elektricitet ser ikke ud til at dæmpe folks lyst til at købe en elbil næste gang.

Det viser denne uges Voxmeter-undersøgelse, der sætter tal på hvilket brændstof kommende bilkunder ønsker i deres næste bil. Og - måske overraskende nok - er interessen for elbiler fortsat stigende, viser tallene, der sammenligner uge to sidste år med uge to i år.

Næsten 20 procent forventer i uge to i år at næste bil skal være en elbil - en stigning fra 11 procent sidst år.

Interessen for alle tre øvrige systemer; plugin, diesel og benzin, er faldende. Således ønskede 31 procent sidste år en plugin mod 28 i år. For diesel er tallene 12 procent sidste år og 10 i år, mens benzin er faldet fra 33 procent i uge to i 2021 til 28 procent i den tilsvarende uge i år.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.098