23948sdkhjf

UGENS LEDER FTZ og au2parts under pres

AD Danmark gearer op, WM er på vej og webshops som Autodoc er ikke længere udelukkende for hobbyfolket. Oprør og opgør på grossistmarkedet til glæde for det enkelte værksted, siger Flemming Haslund i ugens leder.

LEDER

HVAD VAR DET egentlig de mange mekanikere på FTZ Messen i Odense og au2messen i Fredericia talte om? Hvor de kan få de billigste dele.

RABAT, LAVESTE PRIS. Præcis dét var emnet på gangene mellem standene, da der var kigget nyheder og jublet over gensynet med kollegerne.

PRIS, ELLER RETTERE laveste pris er altid et emne, og lige nu et særligt stærkt emne i værkstedsverdenen. Og fra mange kanter sættes de store, først og fremmest de to med messerne, men også fx Auto-G under pres. Angrebet kommer fra alle kanter - leverandører af en lidt anden type end egentlige grossister står i kø.

BILTEMA MED BUTIKKER spredt ud over hele værkstedslandet og online-firmaer som tyske Autodoc slås om markedsandele. Autodoc oplyser, at omsætningen til Danmark er 219 mio. kr. Det er altså ikke udelukkende hobbymekanikere, der får leveret bremseskiver i orange kasser fra Tyskland. Biltema oplyser ikke omsætningen på dele til biler, men det samlede danske omsætning oplyses til omkring 800 mio. kr.

VIDERE ER DEN tyske grossist WM jo på vej til Danmark. Ligesom T. Hansen med AD Danmark efter udvidelsen med robotlager blæser til angreb på værkstederne.

OG DER ER endnu flere firmaer, der vil være med i kampen om milliard-omsætningen. Vi kender allerede Autobutler - og nu kommer der en ny online-tjeneste i denne boldgade. Pris-partner hedder firmaet, der lancerer sig som en slags Price-runner på reservedele fra grossister til værksteder.

DE TUSINDVIS AF danske værksteder omsætter for milliarder, og det gør de store grossister også. Således omsatte FTZ for 2,3 mia. kr. og au2parts/CAC for 1,1 mia. kr. i seneste regnskabsår, mens de to grossisters overskud var henholdsvis 180 mio. og 34,5 mio. kr.

HERAF KAN INGEN selvfølgelig læse begyndelsen til lavere priser - men under alle omstændigheder er priskrig på reservedele altid og hver gang en fordel for værkstederne. Og priskrig er der lige nu.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094