23948sdkhjf

Hamilton sætter Verstappen på plads i Brasilien

Lewis Hamilton kørte sig op fra en tiendeplads og overhalede til sidst rivalen Max Verstappen og nappede sejren.
FORMEL 1 Den regerende verdensmester Lewis Hamilton holdt søndag liv i chancen for at genvinde VM-titlen i Formel 1.

Med suveræn kørsel og en sejr i det brasilianske grandprix er Mercedes-køreren nu blot 14 point efter hollænderen Max Verstappen (Red Bull) i VM-stillingen med tre løb tilbage af sæsonen.

Søndagens grandprix i São Paulo udviklede sig hurtigt til en nervepirrende duel mellem de to rivaler.

Verstappen startede i forreste række ved siden af Valtteri Bottas (Mercedes) og styrede længe mod sejren, efter at Bottas var kommet skidt fra start.

Nede bagfra kørte Hamilton sig op fra en startposition som nummer 10, og inden længe havde briten kontakt til de forreste.

På 48. omgang forsøgte Hamilton at overhale Verstappen, og det lykkedes at få snuden af Mercedes-bilen forbi hollænderen, der alligevel kom forrest igennem et sving.

Kort efter havde Lewis Hamilton til gengæld mere held med en overhaling, og han gled forholdsvis let forbi sin hollandske rival.

Hårdeste løbsweekend

Efter sejren strålede Hamilton, da han stillede op til interview ovenpå nogle begivenhedsrige dage i Brasilien, hvor han forud for grandprixet var blevet tildelt to straffe af løbskommissærerne.

Den ene straf faldt som følge af et ulovligt motorskift, og den anden skyldtes en bagvinge, der ikke levede op til kravene.

Straffene var medvirkende til, at den 36-årige brite måtte starte søndagen helt nede fra 10. startposition.

- Hvilket løb. Holdet gjorde et fremragende job. Når man tænker på straffene, så er det den hårdeste løbsweekend, jeg har haft, lød det fra søndagens store triumfator.

Lewis Hamilton, der har vundet VM-titlen syv gange, har 318,5 point i VM-stillingen. Max Verstappen topper den tætte duel om VM-titlen med 332,5 point.

Der resterer tre grandprixer af 2021-sæsonen.

Kilde: Ritzau

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.188