23948sdkhjf

UGENS LEDER Vejen til de kreative penge

Der er altid mere indtjening til de kreative, siger chefredaktør Flemming Haslund i ugens leder. Her peger han på to konkrete muligheder: Den ene med comeback til chiptuning, den anden med comeback til stålfælge.

LEDER

SÆLG EN BIL, reparer en bil. Det er jo hjertet af vores branche. Men der er mange andre veje at gå; andre veje til andre og nye penge. Som Jesper Bacher i Roskilde har bevist det ved at genoplive chiptuning. Og som Casper Huusmann, Ullerslev på Fyn, har bevist ved at genoplive stålfælgen

BEGGE TAGER AFSÆT i tidligere store forretningsområder i branchen. Bacher i chiptuning, som af mange blev betragtet som den billigste form for tuning. Bacher påpeger selv, at tommelfingerreglen i mange år var, at en ekstra hk kostede 1.000 kr.

MEN SÅ KOM chiptuning - eller computer-tuning, som det blev kaldt i en af de første dansksprogede artikler om emnet. Pointen her var, at man kunne tune sin turbomotor til en pris langt under de magiske 1.000 kr. pr. hk. Det budskab blev en stor forretning på mange værksteder. Imidlertid lagde senere regler om forurening denne indtjening ned på andre end hobbyværkstederne.

BACHER HAR IMIDLERTID knækket koden og kan nu tilbyde lovlig chiptuning eller motoroptimering, som han selv siger, til en bred vifte af moderne turbobiler. Han monterer godkendt motoroptimering på kundebiler fra sit værksted i Roskilde. Men handler også med både mærkeværksteder og certificerede frie værksteder.

STÅLFÆLGE OG ISÆR brede stålfælge var det hotteste hotte inden aluminiumfælge blev det daværende sort. Senest har Casper Huusmann fra Ullerslev genoplivet stålfælgen - denne gang dog i en anden sammenhæng. Fynboen har opfundet og patenteret en særlig stålfælg med et universelt centernav, så én fælg i realiteten kan passe til 200 forskellige biler. Det er især godt for værkstedernes lagerkapacitet.

BACHER OG HUUSMANN bekræfter, at der altid er plads til den kreative sjæl - og dermed de kreative penge.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.126