23948sdkhjf

Verstappen vrister førstepladsen fra Hamilton i VM-kapløbet

Max Verstappen fører den samlede VM-stilling med seks point ned til Lewis Hamilton efter Tyrkiets grandprix.
FORMEL 1 Max Verstappen (Red Bull) tilbageerobrer førstepladsen i Formel 1-stillingen.

På våd asfalt i Tyrkiets grandprix søndag kørte Valtteri Bottas (Mercedes) først over stregen, mens Verstappen drønede ind på andenpladsen.

Lewis Hamilton, der var startet som nummer 11, sluttede som nummer fem.

Briten var kortvarigt helt oppe at snuse til Verstappens bagvinge, men dumpede tilbage efter et dækskift i den afsluttende del af løbet.

Hamilton var meget utilfreds med at blive hevet i pit. Han troede selv på, at han kunne køre en bedre placering hjem på de eksisterende dæk.

Sådan gik det ikke, og resultatet søndag betyder, at Max Verstappen nu er seks point foran Hamilton i den samlede VM-stilling. Inden løbet var Hamilton to point foran.

Der er seks løb tilbage i kalenderen, og spændingen i VM-kapløbet er for første gang i flere år intens.

Sergio Perez (Red Bull) snuppede den sidste podieplacering, da han kørte ind på tredjepladsen. Mellem ham og Hamilton kom Ferraris Charles Leclerc ind på fjerdepladsen.

Lewis Hamilton startede som nummer 11, fordi han på grund af et motorskift havde fået en placeringsstraf.

Derfor skulle han på den våde asfalt ud at æde sig op gennem feltet, og allerede på første omgang kørte han sig frem til niendepladsen.

Her nåede han op til japanske Yuki Tsunoda (AlphaTauri), som ikke bare lod sig overhale. Der gik dermed otte gange, før Hamilton kom forbi, men så havde han også fået varme i dækkene.

På to af hinanden følgende omgange kørte han hurtigste tid og tog yderligere to placeringer.

Forrest lå Verstappen i lang tid bag Bottas, men efter flere kørere havde været i pit, var Charles Leclerc strøget op på førstepladsen.

Han kunne dog ikke holde Bottas bag sig. På omgang 47 strøg finnen forbi monegaskeren og drønede stensikkert mod sejren, mens Leclerc dumpede ned i feltet.

På det tidspunkt lå Verstappen og Hamilton på henholdsvis anden- og tredjepladsen, men Hamilton kørte i pit for at få nye dæk på, og så faldt han tilbage i feltet.

I radioen lod han Mercedes-ingeniøren forstå, at han var uenig i beslutningen om at skulle i pit, fordi han selv følte, han kunne køre en bedre placering i hus. Sådan gik det ikke, og dermed mistede han førstepladsen i VM-stillingen

Kilde: Ritzau

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.172