23948sdkhjf

Voxmeter lancerer konjunkturbarometer

Hver måned udsender analysehuset 3-månders-prognoser over en række brancher - herunder autobranchen.

ANALYSEVÆRKTØJ Voxmeter vil hver måned udgive en konjunkturrapport på 130 sider, som fremover vil udkomme hver måned, som laves på baggrund af et erhvervspanel bestående af ca. 13.000 beslutningstagere og et forbrugerpanel bestående af mere end 100.000 danskere. Begge paneler er nationalt repræsentative.

Rapporten er struktureret i tre hoveddele: Danske virksomheder, danskernes forbrug samt politik og samfund. Hver del præsenterer en særlig branche og samfundsområde og relevante prognoser hertil. Under kapitlet "Danske virksomheder" kan du læse om emner som beskæftigelse, likviditet og bankfinansiering. Herefter følger en gennemgang af danskernes forbrugsmønstre på områder som bil-, boligmarkedet og ferierejser. I sidste del præsenteres prognoser for politik og samfund, herunder blandt andet nyhedsforbrug og tillid til politikere. Rapporten indeholder konkrete tre måneders prognoser på virksomhedsområdet, samt både prognose trends og de seneste udviklingstrends inden for politik, kultur og forbrug.

Næsten halvdelen vil købe grøn bil

Som et eksempel vises her forbrugernes forventninger til køb af grønne biler.

I september 2021 svarer 48,9% af forbrugerne, at de forventer at vælge hybrid eller elbil næste gang, de skal købe/lease bil. For tre måneder siden var tallet 47,0%, hvilket svarer til en stigning på 4,1%. For et år siden (september 2020) gjaldt dette 43,1% af forbrugerne. Der er således sket en stigning på 13,6% fra september 2020 til september 2021.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.141