23948sdkhjf

Grøn udfordrer til Bilbasen

Efter kun et halvt år på bagen har elbilsportalen Klimabiler.dk skaffet 82 danske elbilsforhandlere,

BILSALG Danskerne mangler viden og rådgivning i processen op til et køb. Derfor stiftede Rasmus Stabell og Malthe Skinbjerg i marts 2021 elbilsportalen Klimabiler.dk, hvor målet er at udkonkurrere de store spillere på markedet og blive Danmarks førende bilportal for el- og hybridbiler.

- Vi er lidt som David, der tager kampen op mod Goliat. De eksisterende portaler giver ikke ordentlige svar på de væsentligste spørgsmål omkring el- og hybridbiler, hvilket frustrerer både forhandlere og forbrugere. Vi har gjort det til vores opgave at løse det problem, når nu de store spillere ikke gør det, siger Rasmus Stabell, adm. direktør og medstifter af Klimabiler.dk.

Indtil videre har 82 danske bilforhandlere sluttet sig til portalen, og flere kommer til på næsten daglig basis, oplyser Rasmus Stabell. Blandt investorerne er interessen ligeledes stor. Siden opstarten har stifterne rejst 525.000 kr. i investeringer - blandt andet fra IT-entreprenøren Erik Skaarup, der arbejder primært indenfor legaltech og fintech. Derudover har den japanske kapitalfond ABeam Consulting vist interesse for et samarbejde med Klimabiler.dk.

Fakta om Klimabiler.dk

Klimabiler.dk er en dansk bilportal for el- og hybridbiler. Virksomheden blev stiftet i marts 2021 af Malthe Skinbjerg og Rasmus Stabell og har kontorer i Silkeborg og København. Den primære indtægtskilde for Klimabiler.dk er gennem bilforhandlerne, der betaler for at annoncere gennem portalen. Firmaet forventer, at omsætningen vil ramme i omegnen af 2 mio. kr. i 2022.

Vil udvide i Europa

Det er planen, at virksomheden i november skal ekspandere til Norge, hvor flere forhandlere allerede har udvist interesse.

- Norge er det naturlige valg for os, fordi det i høj grad er et elbilsland, men vi har også planer om, at vi skal ind på det tyske marked senere. Behovet for en side som Klimabiler.dk findes ikke kun i Danmark. Det findes i alle lande, hvor den grønne omstilling står højt på dagsordenen,” siger Rasmus Stabell.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094