23948sdkhjf

Ferie uden at eje bil eller telt: Toyota lancerer dele-campingbiler

For 699 kroner i døgnet kan man booke en Kinto Camp delebil to steder i København og få ferie med valgfri havudsigt.

UDAFBOKSEN Det skal være muligt for alle at tage ud i det fri på camping - også selv om man hverken ejer et telt eller en bil, mener Toyota. Derfor har den danske bilimportør nu lanceret delebilskonceptet Kinto Share, der tilbyder delebiler med fastmonteret telt på taget, som står klar på faste parkeringspladser to steder i København.

Teltet, der let kan foldes ud og pakkes sammen igen på et par minutter, rummer både madras, tætmasket myggenet samt fast teltdug for alle åbninger. Derudover følger der en indbygget teleskopstige med, som også støtter en del af tagteltet, der hænger ud over bilen.

RAV4 til camping

Tagteltet er monteret på den rummelige SUV’er Toyota RAV4 Hybrid, der er bygget til at blive brugt i alle situationer. Bilens hybridteknologi gør det muligt at køre op til halvdelen af tiden på el uden at skulle oplade med ladestik, og kombination af en 2.5-liters hybridmotor med 218 hestekræfter og automatgearet giver en meget komfortabel køreoplevelse.

Navn fra magisk sky

Kinto-navnet stammer fra det japanske ’Kinto-un’, der er betegnelsen for en magisk og venlig sky, der giver on-demand transport til en berømt animeret karakter i Japan. På samme måde skal Kinto være tilgængelig for nem transport når som helst og hvor som helst.

Det koster 699 kroner i døgnet at booke en Kinto Camp delebil. Her får man fri brændstof, forsikring og 50 kilometers kørsel - derover koster 2,50 kr./km.

Både brugeroprettelse, booking og betaling foregår via den gratis Kinto app, hvor det også er muligt at se, hvor bilerne holder parkeret.

Bred vifte af mobilitetsservices

Kinto er Toyotas mobilitetskoncept, hvis formål er at tilbyde en bred vifte af mobilitetsservices til danskere over hele landet. Der findes lige nu fem forskellige mobilitetskoncepter på globalt plan under Kinto-navnet. I Danmark eksisterer foreløbig koncepterne Kinto Share, der er et delebilskoncept, og Kinto Flex, som er fleksibel udlejning i en kortere periode.

Samkørsel på vej fra Toyota

Toyota i Danmark er på vej til at introducere tjenesten Kinto Join som en samkørselstjeneste, der forbinder medarbejdere, som ønsker et lift, med kolleger, som har en bil til rådighed. Dermed vil Konto understøtte muligheden for samkørsel, socialt fællesskab og færre biler på vejene.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.187