23948sdkhjf

Nyt Ford-system: Nu kan varebilerne følges live og gavne flådekunder og Ford-værksteder

FordLiive introducerer et nyt softwareprogram, der giver overblik over kundernes flåde af varebiler og værkstederne mulighed for at bestille de rigtige reservedele hjem til service.

DATA Ford Telematics Essentials er navnet på et nyt softwareprogram, der udviklet til, at flådekunder får mest muligt ud af deres varebiler ved hele tiden at have et forkromet overblik over varebilernes tilstand. Via programmet kan både kunde og værksted følge hver enkelt varebils tilstand, så man nemt er ajour omkring alt fra serviceeftersyn til kørselhistorik for i sidste ende at nedbringe tiden, hvor varebilerne holder stille.

- Lanceringen af Telematics Essentials er en vigtig milepæl i eksekveringen af vores FordLiive service. Uden at koste vores kunder noget vil det hjælpe vores flådekunder til at få endnu mere ud af deres varebiler, hvilket vil forøge deres samlede produktivitet, siger Owen Gregory, director, Commercial Vehicle Aftersales, Ford Europa.

For eksempel vil flådekunderne få særlige notifikationer om vedligeholdelse med information om hver enkelt varebil, hvis der pludselig opstår et problem, der skal tages hånd om. Varebilerne er opkoblet via kundens FordPass Connect modem, og på den måde vil notifikationerne altid tage udgangspunkt i de nyeste data om varebilerne. Featuren med at være koblet op via FordPass Connect har været standard for Fords kernevarebiler som Transit, Transit Custom og Ranger siden 2019.

- At have et indblik i hver af de varebiler, der er opkoblet FordLiive, det er en ægte ’game-changer’, og det vil ændre måden, forretninger bliver kørt, og hvordan man varetager sin flåde, siger Owen Gregory.

Op til 400 informationer

Ford Telematics Essentials giver information om varebilernes tilstand, som det ellers kun er muligt at få direkte hos fabrikanten, oplyser Ford. Softwaren kan genkende og behandle mere end 4000 informationer om varebilerne, hvilket er til stor gavn for flåden samt Ford-forhandlerne, der kan optimere deres tid. Med et indblik i hver enkelt bil er det desuden muligt at blive klogere på alt lige fra brændstofforbrug til køreadfærd.

Ford Telematics Essentials er allerede nu tilgængeligt i Frankrig, Tyskland, Italien, Spanien og i Storbritannien. Det forventes at blive introduceret i første halvår af 2022 i Danmark.

60 procent mindre stilstand

Når kunder med FordLiive har givet tilladelse, vil Ford Transit Erhvervscentre kunne gå 60 dage tilbage og blive klogere på kørselshistorikken og tilstanden for hver enkelt bil. Det gør det muligt at spare tid, da det kan gøres, inden varebilen ankommer til centeret. For eksempel kan viden om den enkelte bil bruges til, at centret på forhånd kan bestille de reservedele hjem, de med hjælp fra Ford Telematics Essentials kan se skal bruges til den pågældende bil.

Overordnet oplyser Ford, at FordLiive systemet kan reducere tiden, hvor varebilerne holder stille med op til 60 procent for flådekundernes vedkommende.

Ford vil fortsætte med at udvikle FordLiive med endnu flere ydelser og produkter som en del af ambitionen om at nå 100 procent oppetid for varebilskunderne.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125