23948sdkhjf

Perez vinder dramatisk Formel 1-løb i Baku

Hverken Hamilton eller Verstappen fik point i gadeløbet i Baku i i Aserbajdsjan, hvor dækkene spillede en afgørende rolle

FORMEL 1: Sergio Perez kørte først over målstregen i sin Red Bull-racer, da der søndag blev kørt Formel 1-grandprix på bybanen i Aserbajdsjans hovedstad, Baku.

Sejren kom i hus, efter at holdkammeraten Max Verstappen kørte i barrieren på fjerdesidste omgang.

Hollænderen lå ellers i front, men det vensrre bagdæk eksploderede, og så mistede Verstappen kontrollen over bilen og måtte udgå.

Verstappen havde inden uheldet fuld kontrol over førerpositionen og så længe ud til at tage sejren og udbygge føringen i den samlede VM-stilling.

I stedet havde den syvdobbelte verdensmester Lewis Hamilton (Mercedes) god mulighed for at tilbageerobre førstepladsen i den samlede tabel, men da løbet blev genstartet efter uheldet, kørte briten sig først i front, men kørte derefter af banen og sluttede i stedet sidst af de tilbageværende racere.

Dermed er Verstappen stadig fire point foran Hamilton i VM-stillingen.

Sebastian Vettel, der startede som nummer 11 i sin Aston Martin, blev toer i Baku, mens Pierre Gasly sluttede som treer.

Verstappens uheld var ikke det eneste på bybanen. Også Lance Stroll kørte sin Aston Martin-racer i barrieren godt halvvejs i løbet, og her var det også et eksploderet bagdæk, der forårsagede ulykken.

Ferrari udnyttede ikke pole position

Ferraris Charles Leclerc startede forrest, da løbet blev skudt i gang.

Herfra havde han god mulighed for at få oprejsning, efter at han ved det seneste grandprix i hjemlandet Monaco, hvor han havde sikret sig pole position, ikke stillede op til start, da hans bil ikke nåede at blive klar.

Søndag fik Ferrari-køreren så chancen igen, men 23-årige Leclerc forsvarede kun førerpositionen i ganske kort tid.

Allerede på tredje omgang blev han overhalet af Hamilton, og på syvende og ottende omgang smuttede henholdsvis Verstappen og Perez også forbi Ferrarien.

Det var tæt i front, og efter første runde med pitstop havde Verstappen lagt sig i front, mens Perez lå bag ham og henviste Hamilton til tredjepladsen.

Sådan forblev stillingen i lang tid, men efter Verstappens exit blev det røde flag vist, så alle racerne fik mulighed for at køre i pit og skifte dæk.

Da løbet igen blev sat i gang med to omgange igen, var Hamilton uheldig, mens Perez forsvarede sin førsteplads til det sidste.

Leclerc sluttede som nummer fire, mens Ferrari-makkeren Carlos Sainz blev nummer otte. Valtteri Bottas havde store problemer i sin Mercedes og sluttede uden for pointene på 12.-pladsen.

Formel 1-feltet skal næste gang i aktion i det franske grandprix, som køres 20. juni.

Kilde: Ritzau

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.14