23948sdkhjf

I dag sker det - verdens længste indendørs testbane åbner

I dag den 28. april åbner verdens længste indendørs testbane til biler hos Asta Zero i Sverige. Den nye bane, Asta Zero’s Dry Zone, er 700 meter lang og mellem 40 og 60 meter bred. Det er muligt at teste køretøjer i en højde på op til 4,5 meter høj.

Her er det muligt at foretage nøjagtige ens tests i det uendelige under de samme lysforhold og vejbetingelser – 24/7, 365 dage om året.

- I dag udfører svenske køretøjsoperatører mange af deres tests i Sydeuropa, hvor dagene er længere, og der er mindre risiko for sne og regn, siger Peter Jannevik, der er adm. direktør i Asta Zero; men selv i Spanien går solen ned om aftenen, og det regner nu og da.

- Desuden kræver tests meget personale og mange rejser. Derfor kan man strømline sin test- og udviklingstid ved at udføre dem "hjemme" i Sverige – og man kan ovenikøbet gøre det døgnet rundt.

 Størt ønske længe

Bilbranchen har længe indendørs bane i Sverige, og da pandemien ramte, og rejsebegrænsninger gjorde det vanskeligt for industrien at udføre sine vigtige tests, blev behovet yderligere forstærket. Derfor blev planerne om den nye testbane fremskyndet.

På ​​Asta Zero’s Dry Zone vil det være muligt at udføre avanceret forskning inden for trafiksikkerhed, sikkerhedssystemer, selvkørende biler, autonom kørsel mm alle dage om året.

Med den nye Dry Zone bliver Asta Zero er af verdens førende test-faciliteter inden for autonome transportsystemer og selvkørende biler; men man vil også kunne udføre avanceret forskning i trafiksikkerhed og sikkerhedssystemer alle dage om året.

Asta Zero ligger i Hällered uden for Borås og er delvist ejet af Research Institutes of Sweden – Rise – og Chalmers University of Technology. Andre partnere er Volvo og Scania.

Se åbningsceremonien 

Det er muligt at se eller genså den 6 minutter lange åbningsceremoni af Asta Zero's Dry Zone med dette link:

https://www.ri.se/en/astazero-dryzone

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.127