23948sdkhjf

Verstappen sejrer på Imola i dramatisk grandprix

Et kaotisk og dramatisk grandprix på Imola endte med Red Bull-triumf og et flot comeback af Lewis Hamilton.
FORMEL 1 Regn, sammenstød, safetycar, kaos, omstart. Søndagens Formel 1-grandprix på den legendariske Imola-bane i Italien havde det hele, da Max Verstappen tog sæsonens første sejr.

Den 23-årige Red Bull-hollænder kørte sig i front med det samme og førte faktisk hele vejen til sin 11. sejr i karrieren foran verdensmester Lewis Hamilton (Mercedes), som havde flere problemer undervejs i løbet, men præsterede et stort comeback.

Den sidste podieplads snuppede McLarens Lando Norris.

Det blev et dramatisk grandprix fra start. Allerede på opvarmningsomgangen spandt Charles Leclerc rundt i sin Ferrari, men han nåede tilbage til sin plads inden start.

Den italienske forårsregn blev en stor faktor gennem hele løbet, hvor Max Verstappen lavede en perfekt start og tog føringen efter at have snittet Lewis Hamiltons bil i et sving.

Der måtte også safetycar på banen allerede på første omgang, da Nicholas Latifi og Nikita Mazepin fra den tunge ende af feltet bragede ind i hinanden.

Kaos og drama kom dog til at spille en rolle hele vejen. Cirka midtvejs kurede Lewis Hamilton af banen i sin Mercedes, som han fik kæmpet på banen igen - dog med mange tabte placeringer til følge.

Nærmest samtidig kørte holdkammerat Valtteri Bottas sammen med George Russell. Begge hamrede i barrieren, og vragdele lå spredt ud over et stort areal på asfalten.

Det røde flag blev fundet frem, og løbet blev stoppet. Der skulle en omstart fra pitlane til efter en lang pause.

Mens Hamilton var suveræn i front, lancerede Hamilton længere tilbage et stort comebackforsøg. Og han kørte fremragende.

Én efter én indhentede og overhalede han konkurrenterne, indtil han med få omgange igen passerede Lando Norris og kørte sig op på andenpladsen.

Det betød også, at de to kørere var helt lige i VM-stillingen, da Hamilton vandt det første løb foran Verstappen. De sidste omgange blev en duel mellem de to om at sætte løbets hurtigste omgang, som giver et point.

Den duel vandt Hamilton, som dermed er et enkelt point foran Verstappen i den samlede stilling.

Kilde: Ritzau

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.141