23948sdkhjf

UGENS LEDER Nyt samarbejde styrker både miljøet og værkstederne

Det er jo nærmest som et Kinderæg - forsikringsselskabet Trygs nye grønne idé, at reparere i stedet for at kassere beskadigede plastkofangere, siger Flemming Haslund

LEDER

STØRRE BETALING TIL værkstederne. Et samarbejde mellem et forsikringsselskab, bilimportører og frie værksteder. Og deraf en mere bæredygtig løsning.

DET ER JO hele tre ting på én gang. Men til forskel fra det gamle slogan for Kinderæg, går netop dette her godt. At tre ender kan mødes skyldes et udspil fra forsikringsselskabet Tryg, der har lanceret en formel til mindre miljøbelastning.

IDEEN ER DEN simple, at plastkofangere skal repareres og ikke kasseres. Lige nu bliver der i runde tal beskadiget 30.000 plaskofangere i Danmark på bare ét år. Det svarer til en kofanger hvert fjerde minut.

HIDTIL HAR DET været hverdag på værkstederne, at kofangeren bliver kasseret. Men nu vil Tryg lave om på det: Plastkofangere skal repareres, ikke kasseres.

FOR AT FÅ planen til at lykkes har forsikringsselskabet indledet et samarbejde med bilimportører og frie værksteder og videre tilbudt at hæve grundbetalingen, når kofangeren repareres og dermed bruges igen.

FRA MIN POST lyder en stor anerkendelse til Tryg og de værksteder, der spiller med her. For vel er bæredygtighed i bilernes verden først og fremmest skiftet fra fossile brændstoffer til el - men der er meget, meget mere. Et eksempel er at reparere plast-kofangere.

OG IKKE UDELUKKENDE af hensyn til miljøbelastningen - der er også penge i det her, og der bliver flere og flere. Fra mange kanter hører jeg, at markedet efterspørger grønne løsninger - og ikke bare elbiler.

DERFOR ARBEJDES DER mange steder grønt; i dækbranchen leder man således efter dæk, der kan køre længere, i hele logistikdelen ledes efter færre kilometer transport, ligesom autogenbrugerne har fat i den helt lange ende, når de siger, at genbrug udgør den største miljøgevinst.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125