23948sdkhjf

​Renault styrtblødte i 2020

Groupe Renault har netop offentliggjort sit årsregnskab. Et faldende salg og en lavere indtjening som følge af Covid 19 satte et negativt aftryk på regnskabet.

REGNSKAB Den franske bilgigant oplevede et fald i salget i 2020 på 21.3 % samlet set hen over året, så der i alt blev produceret 2.95 mio. biler, hvilket er et fald på omkring 20 % i forhold til året før.

Det negative billede nuanceres dog af kraftige forbedringer i anden halvdel af 2020. Resultaterne for den anden halvdel af 2020 med et overskud på 3.5 % og et positivt cash flow markerer det første skridt i Group Renaults genopretning. Men det rokker desværre ikke ved det faktum, at 2020 var meget påvirket af Covid 19. Det skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Det betyder naturligt også et fald i indtjeningen på 21.7 %. Men igen her skete der en markant genopretning i anden halvdel af 2020 med et fald i antal solgte enheder på 6.8% og et overskud der faldt med 8.9 %.

I tråd med den netop offentliggjorte Renaulution plan vil Groupe Renault fortsætte med implementeringen af de initiativer, der i 2023 skal sikre positiv indtjening.

- Efter et første halvår, der var virkelig påvirket af Covid 19, har Groupe Renault lavet et turn-around i anden halvdel af 2020. Dette er frugten af alle ansattes indsats, den succesfulde implementering af vores plan om at mindske de faste omkostninger og øge vores indtjening på produkterne. 2021 bliver et svært år, da der er usikkerhed både sundhedskrisen og om manglende levering af vitale elektroniske komponenter. Vi møder disse udfordringer som et kollektiv, og holder vores momentum mod en genopretning af økonomien som vi har set, har været i bedring siden sommer, siger Luca de Meo, CEO Groupe Renault i forbindelse med offentliggørelsen af regnskabet

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.093