23948sdkhjf

100 år med Kjerulff i Slagelse

21. februar 1921 åbnede Gustav Kjerulff automobilforretning på Nytorv 8 i Slagelse og kan dermed fejre 100 års jubilæum.

JUBILÆUM I flere generationer har familien Kjerulff drevet bilforretningen Kjerulff A/S, som i år kan fejre imponerende 100 år i branchen.

Det hele startede med, at Gustav Kjerulff 21. februar 1921 købte ejendommen Nytorv 8 i Slagelse. Herfra blev der solgt Ford, som i 1927 blev udskiftet med Chevrolet biler.

Gustav Kjerulff havde, grundet dygtighed, sparsommelig og arbejdsomhed, skabt den dengang store bilforretning, der både omfattede personbiler, busser og lastbiler. Under 2. Verdenskrig gik bilsalget i stå, og de berømte kakkelovne blev monteret på bilerne, og det var netop gasgeneratorerne, der holdt hjulene i gang takket være dygtige personer i bilbranchen.

Fætrerne Arne og Poul Erik Kjerulff kom ind i firmaet i 1937, og Arne Kjerulff blev værkfører i 1950. Og da Gustav Kjerulff døde i 1964, blev firmaet omdannet til et aktieselskab. Ledelsen bestod indtil 1970 af Arne og Poul Erik Kjerulff og bogholder Aage Andersen.

Forretningen på Nytorv var blevet bygget om nogle gange, men efterhånden var der store pladsproblemer, og firmaet købte kontant en 12000 m2 stor grund af Slagelse Kommune på Sverigesvej i Slagelse for den nette sum af kr. 64.200.

Fik pladsproblemer

I 1975 flyttede bilsalg og pladeværksted til Sverigesvej, da den nuværende Gågade i Slagelse Centrum var blevet etableret. Langes Gård ligger i dag, hvor værkstedet og pladeafdelingen lå og søstrene Grene har i dag forretning i Nytorv 8 med de 2 store vinduer, hvor der blev udstillet biler.

I slutningen af 70`erne kom Niels Henrik Kjerulff og Torben Kjerulff ind i firmaets ledelse. Niels Henrik Kjerulff døde i 1985 og hans far Poul Erik Kjerulff døde i 1994. Arne Kjerulff døde i 2008 efter et langt og godt liv i Autobranchen.

I dag består ledelsen af Jette og Torben Kjerulff sammen med Annette og Søren Blumow, som der er påbegyndt generationsskifte med. Jens Engborg er firmaets bestyrelsesformand.

Og for at få familietræet på plads: Jette Kjerulff er 3. Generation i familiefirmaet Kjerulff og gift med firmaets nuværende direktør Torben Kjerulff. Gustav Kjerulff var farbroder til Jette`s far Arne Kjerulff

Torben Kjerulff startede i firmaet i 1979 som driftlederassistent på værkstedet og samme år blev han gift med Jette. Parret har ingen børn og derfor er generationsskifte lavet med firmaets regnskabschef Annette Blumow og salgsdirektør Søren Blumow.

Fra Ford til Kia

I firmaets 100 årige historie har der været forhandlet følgende mærker: Ford, Chevrolet, Buick, Vauxhall, Bedford, Opel, Citroën og MAN.

Siden 2002 har Kjerulff A/S været Kia-forhandler, som et bilmærke i rivende udvikling indenfor Plug-in hybrid og El-biler, og der er mange nye el-biler på vej. Kjerulff A/S har de sidste 10 år foretaget en gennemgribende renovering af hele forretningen, så den er gearet til fremtidens udfordringer. På værkstedet er der investeret i det nyeste tekniske udstyr.

2021 står på renoveringer

I 2021 bliver sælgerkontorerne moderniseret og firmaets KIA Lounge, som er fælles venterum for værkstedskunder og salgsafdelingen moderniseres.

Kjerulff A/S har igennem de mange år altid haft et godt og stabilt team af gode medarbejdere, som firmaet altid har sat stor pris på. Igennem årene er der også fejret mange medarbejder jubilæer.

Grundet corona-restriktioner kan der ikke afholdes Åbent Hus på selve dagen søndag den 21. februar.2021, men Kjerulff A/S vil fejre 100 års jubilæet på et senere tidspunkt.

bauer

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.095