23948sdkhjf

Volkswagen styrker samarbejdet med Microsoft

Kapløbet mellem tech-giganterne tager til. Senest har Volkswagen og Microsoft meddelt at de samarbejder om software til biler.

SOFTWARE I sidste uge kunne Motor-magasinet berette om et storstilet samarbejde mellem ´Ford og Google. Nu melder Volkswagen Microsoft så ud, at de udvider satsningen på software til biler.

Volkswagens softwarevirksomhed Car.Software indgår et samarbejde med Microsoft for at udvikle en cloud-baseret Automated Driving Platform (ADP) baseret på Microsoft Azure.

Det skal løfte kompetencerne inden for it og data for endnu hurtigere at kunne levere automatiserede kørselsoplevelser på verdensplan.

ADP vil køre på Azure, og det gør, at Car.Software Organisation kan øge effektiviteten i udviklingen af avancerede førerassistentsystemer (ADAS) og automatiserede kørselsfunktioner til personbiler fra alle Volkswagen-koncernens mærker.

Volkswagen og Microsoft har været strategiske partnere omkring Volkswagen Automotive Cloud siden 2018, som kommer til at omfatte alle Volkswagens fremtidige digitale tjenester og mobilitetsløsninger.

- Da vi er i gang med at omstille Volkswagen-koncernen til en digital mobilitetsudbyder, forsøger vi hele tiden at øge effektiviteten for vores softwareudvikling. Vi udvikler Automated Driving Platform i samarbejde med Microsoft for at forenkle vores udvikleres arbejde ved at have ét skalerbart og databaseret udviklingsmiljø. Ved at kombinere vores omfattende ekspertise omkring udviklingen af opkoblede kørselsløsninger med Microsofts knowhow inden for cloud- og softwareudvikling kan vi sætte skub i implementeringen af sikre og komfortable mobilitetsløsninger, siger Dirk Hilgenberg, som er CEO hos Car.Software Organisation.

Næste skridt

Microsoft ser store muligheder i samarbejdet med Microsoft

- Det er næste skridt i udviklingen af fundamentet i vores samarbejde med Volkswagen-koncernen for at styrke deres omstilling til at være en softwaredrevet mobilitetsudbyder. Styrken ved Microsoft Azure og dets ekspertise inden for it-, data- og AI vil gøre Volkswagen i stand til hurtigere at levere sikre og pålidelige løsninger med automatiseret kørsel til deres kunder, siger Scott Guthrie, som er executive vice president for Cloud + AI hos Microsoft.

Volkswagen koncernen fremmer digitaliseringen af bilerne i højt tempo. Frem mod 2025 vil koncernen investere ca. 27 milliarder euro i digitalisering og øge andelen af intern udvikling af software i bilen fra 10 % i dag til 60 %.

Mobilitetsudbyder

Car.Software Organisation blev grundlagt sidste år og spiller en vigtig rolle i omstillingen af Volkswagen-koncernen i retning af at være en softwaredrevet mobilitetsudbyder.

Den samler og udvider hele tiden koncernens softwarekompetencer, herunder udviklingen af high-performance kørselsfunktioner til personbiler, som vil blive integreret i fremtidige modeller fra Volkswagen koncernens mærker, skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125