23948sdkhjf

Drivkraft Danmark: Lader-konkurrence et must

Brancheorganisationen for tankstationer er glad for at Eldrup-kommissionen fokus på konkurrencen og markedskræfterne i lader-rapport

KOMMENTAR Eldrup-Kommissionen offentliggjorde i dag sin anden delrapport om fremtidens ladeinfrastruktur. Drivkraft Danmark, der blandt andet repræsenterer landets tankstationer, er især glad for, at konkurrencen fylder så meget i rapporten. Drivkraft Danmark ønsker et velfungerende marked for opladning af elbiler med forbrugerne i centrum:


- Ladning skal være nem og tilgængelig over hele landet, og udrulningen skal ske så omkostningseffektivt som muligt. Alle bilister har individuelle behov og ønsker. Derfor skal vi have et velfungerende marked, hvor ladeprodukterne nemt og billigt kan sammensættes på kryds og tværs, så de passer til den enkeltes behov. Derfor er vi rigtig glade for at Eldrup-kommissionen i sin rapport har fokus på konkurrencen, siger Jacob Stahl Otte, direktør i Drivkraft Danmark.


- Vi har været meget overraskede over, at tildeling af attraktive ladepladserer i høj grad er sket efter først-til-mølle-princippet og uden, at der stilles betingelser om fx roaming. Eldrup-Kommissionen lægger nu op til at tildeling skal ske gennem udbud, og at der skal stilles krav om fri og lige tilgængelighed, som Drivkraft Danmark også har foreslået. Konkurrencen vil være til gavn for elbilisterne, samfundet og borgerne.


- Det giver ikke mening, at man skal betale forskellige afgifter for at lade hjemme alt efter om man har et abonnement eller ej, eller om man har el- eller fjernvarme. Det vil være rigtig godt med en ensretning af afgifter, så alle kan vælge løsninger, der passer til behov.


- Med den statslige pulje til hurtig- og lynladere, der blev tildelt i december, viste Drivkraft Danmarks medlemmer, at de investerer massivt i lademarkedet i de kommende år. Vores medlemmer stod således for omkring halvdelen af projekterne, der modtog støtte. Vi forventer, at lynladning vil blive langt mere udbredt på tankstationerne, hvor man kan kombinere lynladning og de mange andre services, som tankstationerne leverer, siger Jacob Stahl Otte.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.14