23948sdkhjf

Borgere: For lang snor til bilværksteds skrotbiler

Politiet beder problematisk virksomhed dokumentere, om det arbejder som autoophug eller værksted.

MILJØREGLER Flere borgere i midtjyske Skive er ved at have fået nok af politiets og kommunens langmodighed med virksomheden Sydbyens Auto. På Skive Folkeblads hjemmeside undrer borgere sig over, at der efterhånden er gået over to år med at give snor til virksomheden om at fjerne mange ophug-lignende biler fra ubefæstet grund rundt om værkstedet.

Der står nu færre gamle biler hos Sydbyens Auto end tidligere, men på det seneste er blandt andet en gammel lastbil fra Tyskland kommet til. Politiet er derfor, ifølge bladet, ved at afdække, hvilken form for virksomhed Sydbyens Auto er.

Sydbyens Auto er registreret som autoværksted og må dermed højst opbevare fem udtjente køretøjer ad gangen. Skive Kommune vurderer imidlertid, at virksomheden reelt arbejder med autoophug, og det er virksomheden ikke godkendt til.

Miljøfolk fra Skive Kommune konstaterede sidste sommer, at 33 af køretøjerne hos Sydbyens Auto måtte betegnes som udtjente, ifølge regler fra Miljøstyrelsen. Skive Kommune påbød ejeren at få dem transporteret til en autoophugger, og da ejeren ikke efterkom dette, blev han anmeldt til politiet.

Ejeren, Joseph Maloba, har tidligere forklaret, at han opkøber og istandsætter biler og sender dem til sit hjemland i Afrika. Sidste år nægtede han at drive autoophug på ejendommen. Han har ikke ønsket at udtale sig til Motor-magasinet.

Det bliver op til anklagemyndigheden, om der skal rejses tiltale mod ejeren, når politiet er færdig med sin efterforskning, oplyser Midt- og Vestjyllands Politis særlovscenter.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.141