23948sdkhjf

Tesla i u-vending: Tilbagekalder 135.000 biler

Elbilproducenten Tesla blev i midten af januar bedt om at tilbagekalde et større antal af sine Model S og X-biler på grund af fejl i infoskærmene i bilerne, men dengang mente Tesla ikke, der var tale som så stort et problem, at det krævede en tilbagekaldelse.

Siden den amerikanske transportmyndighed National Highway Traffic Safety Administrations henvendelse har piben dog fået en anden lyd, og Tesla vælger nu at tilbagekalde 135.000 biler. Oprindeligt bad NHTSA Tesla om at tilbagekalde 158.000 biler.

Der er tale om Model S-sedaner fra årgangene 2012-2018 og Model X-SUV'er fra 2016-2018. 

Indtil nu har Tesla-ejere kunnet vælge at betale for en opdatering eller opgradering af de fejlbehæftede skærme. Nu vil disse omkostninger blive dækket af producenten, oplyser flere amerikanske medier.

Fejlene har blandt andet inkluderet manglende visning af bakkameraet, styring af visse ventilationsfunktioner og problemer med autopiloten og blinklys. Det skyldes ifølge NHTSA fyldt hukommelse i en chip i skærmen.

I et brev til myndighederne skriver Tesla ifølge Wall Street Journal, at "det er økonomisk, hvis ikke teknologisk, umuligt at forvente, at sådanne komponenter kan eller skal designes til at holde hele køretøjets brugbare levetid". 

Tesla begynder tilbagekaldelserne i slutningen af marts.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11