23948sdkhjf

Corona-nedlukningen har sat bilsalget i bakgear

Bilsalget næsten halveret i januar, hvor der kun blev solgt godt 10.000 biler.

NEDTUR Bilsalget i årets første måned har været hårdt præget af corona-nedlukningen. Med blot 10.257 nye personbiler i januar måned håber branchen snart, at der lempes på corona-restriktionerne, så potentielle bilkøbere igen kan komme på besøg hos bilforhandlerne. Bilsalget i januar var hele 45,1 procent lavere end i samme måned i fjor. Det skriver de danske bilimportører i en pressemeddelelse.

- Oven på vedtagelsen af det nye afgiftssystem var der lagt i kakkelovnen til, at januar skulle blive en rigtigt god måned for os. Det satte coronaen imidlertid en stopper for. Vi forstår naturligvis corona-situationens alvor, men appellerer samtidig til, at myndighederne vil gribe restriktionerne af detailhandlen mere nuanceret og differentieret an, lyder det fra Mads Rørvig, administrerende direktør for De Danske Bilimportører. Han fortsætter:

- De fleste bilforhandlere kan garantere mindst 100 kvadratmeter pr. kunde, og vi har rigtigt gode forsætninger for at fremvise vores biler på en forsvarlig og coronavenlig måde. Vi foreslår, at kunderne booker tid til fremvisning, så vi undgår trængsel hos forhandlerne - og kødannelse udenfor.

De grønne biler bevarer momentum

Trods de svære betingelser gjorde de opladelige biler det særdeles godt i årets første måned. Hele 19,8 procent var grønne biler, hvilket svarer til 2.030 stk. Det er en markant fremgang i forhold til januar i fjor, hvor plug-in hybriderne og elbilerne tilsammen udgjorde 7,0 procent af månedens personbilsalg.

- Det er godt at se, at de grønne biler klarer sig godt trods corona-nedlukningen. Vi er dog ikke i tvivl om, at månedens grønne total havde været væsentligt højere, hvis ikke det havde været for corona. Ydermere har der også været udfordringer med implementeringen af det nye afgiftsstem, som også kan have påvirket det grønne bilsalg negativt. At det opladelige bilsalg alligevel har klaret sig så godt, som det har, vidner om, at den grønne omstilling fortsætter for fuld styrke, siger Mads Rørvig.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078