23948sdkhjf

UGENS LEDER - ...om FTZ og au2parts' angrebslyst

Jo, det går ok ude på mange af værkstederne, og det smitter positivt af på de store grossister, der maser sig gennem corona-krisen ved at angribe. Men ét problem lurer derude - det er nedlukningen.

LEDER

CORONA ELLER EJ. Mange autoværksteder kom nogenlunde godt gennem coronaåret 2020. Lige nu driller hjemmearbejdet, der resulterer i tilbagegang på nogle værksteder, status quo på andre. Men den engelske coronavariant til trods; vaccinen er her jo og er så småt begyndt at have sin effekt. Så starten på 2021 må tænde optimisme under liftene.

MEN HVOR EFTERLADER det grossisterne? Det helt korte svar: På vej ud i overhalingssporet. Vel har de ikke trukket ud med fuldt ladetryk, men der angribes. Taktikken er udvidelse af aktiviteterne. Tydeligt er det hos den ene af de store, au2parts. Direktør Niels K. Skak forklarer efter årsmødet, hvor et 2020-resultat med lille fremgang blev fremlagt, at forklaringen er udvidelse: Flere afdelinger, flere varer, flere ansatte.

ENDNU VENTER VI på årsresultatet for den anden af de store, nemlig FTZ. Men også her udvides der: En betydelig aktivitet er, at netop FTZ satser skarpt på at være med i den grønne omstilling med en stadigt grønnere profil til værkstederne, især én, AutoMester E+, og dertil uddannelse af flere grønne teknikere.

EN KNAP SÅ tydelig nyskabelse er, at FTZ nu er gået ind som partner i et firma, der leaser elbiler med alt inkl. offentlig ladestander til landets små og mellemstore virksomheder. Mere grønt fra Fyn.

SÅ LIGE NU ser vi altså moderat angrebslystne grossister, som er resultatet af værksteder, der kører fra godt til rigtigt godt. Men der er én fare: Hvor mange kilometer eller rettere, hvor få kilometer kommer danskernes biler til at køre i 2021?

SOM NIELS K. Skak så præcist siger det i et interview i anledning af au2parts årsmøde: "Jeg må jo konstatere, at hvis bilisternes kørselsniveau fortsætter på det lave niveau, vi har nu - så kan vi ikke opretholde vores niveau." Og det gælder næppe kun au2parts.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125