23948sdkhjf

Sesam, luk dig op - med foden til eftermontering

Har bilen motoriseret bagklap, kan fodbetjent åbning eftermonteres via danske Lindgaard Pedersen A/S.

KOMFORTUDSTYR Siden lanceringen her i januar er der allerede udvist stor interesse på det danske eftermarked for Lindgaard Pedersen A/S’ nye fodbetjente elektronik til åbning af bilers bagklap - både hos mærkedelen og de frie værksteder.

En sensor under bilen aktiveres med foden og åbner bagklappen, præcis som det er kendt fra især en del nyere premiumbiler. Systemet kræver naturligvis en el-bagklap. Værksteder skal montere en lille boks og fire ledninger på 1-2 timer, og kan sælge systemet til cirka en tredjedel af prisen i forhold til en fabriksmonteret løsning.

- Som med alt komfort- og sikkerhedsudstyr starter det i toppen. Vi forventer, at der kommer flere mellemklassebiler med el-bagklap og har store forventninger til salget, der også kan give bilforhandlere og værksteder en pæn fortjeneste. Fodbetjente bagklapper ligger typisk i udstyrspakker på nye biler, og kan dermed være lidt svære at prissætte ab fabrik, men der bliver importeret mange potentielle biler fra især Tyskland med el-bagklap uden fodbetjening, ligesom bilforhandlere sælger eller leaser dyrere brugte biler, hvor kunderne måske vil ofre denne komfortløsning. Det kan virke som ren luksus, men jeg ved fra egen erfaring, at det gør livet med bæreposer en del lettere, siger Hanne Hansen fra Lindgaard Pedersen.

Eftermontering kan også være interessant for bilimportører, der har fået en pulje biler med el-bagklap hjem, hvor der ikke ab fabrik er installeret fodbetjening.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.203