23948sdkhjf

Skatteminister afviser kritik af løsning på bilafgifter

Dansk Bilbrancheråd og Dansk Bilforhandler Union var mandag med til onlinemøde i Folketingets Skatteudvalg for at diskutere problemerne med de nye bilafgifter, som lægger økonomisk pres på de bilforhandlere, der skal lægge ud for differencen mellem gamle og nye afgifter på mere miljøvenlige biler.

Skatteminister Morten Bødskov (S) afviser, at der skulle være tale om et alvorligt problem for forhandlerne og peger i stedet på, at regeringen har muliggjort andre tiltag, som kan gøre det lettere for bilforhandlere frem til juni, hvor Motorregistrets it-system forventes klar til at kunne håndtere de nye afgiftsatser. 

I et skriftligt svar til Finans fremhæver skatteministeren de rentefri statslån til at betale skatteudgifterne, lige som det også skal lette branchen, at man har valgt at udskyde marts måneds afregning af registreringsafgifter til november.

- Det er en likviditetsindsprøjtning på 1,5 mia. kr. til bilbranchen. Sammen med de rentefri lån til betaling af A-skat og AM-bidrag er det med til at sikre, at bilforhandlerne ikke bliver ramt unødigt hårdt på pengepungen i en tid, hvor coronakrisen allerede sætter sit præg på branchen, siger Morten Bødskov til mediet.

Kommenter artiklen (1)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.188