23948sdkhjf

UGENS LEDER - ...om samarbejde eller rettere intet samarbejde i autobranchen

Sammenhold giver styrke - eller gør det. Åbentbart ikke alle steder i autobranchen, konstaterer Motor-magasinets chefredaktør Flemming Haslund i ugens leder.

LEDER

SAMMEN ER VI stærkere. Det er en talemåde, der dukker op alle mulige steder. Mellem kærester, mellem venner, på fodholdholdet, i små virksomheder og i store. Sammen er vi stærkere.

TALEMÅDEN GÆLDER OGSÅ mange steder i vores branche. Selvfølgelig. Spørg værkførere, direktører, ejere. Eller... Er fx lak- og karrosseribranchens virksomheder stærkere, når de er sammen? Læs ekstra-sektionen i denne uges avis, så vil du sikkert stå tilbage med tvivlen nagende.

ÉT STED HAR en række firmaer fundet sammen. Rune Bentsen Edelstein fra Køge har, siden han stod i lære, gået efter mantraet og funderet over at forbedre samarbejdet i "vores lille branche," som han siger. Og senest har han sat sig i spidsen for indkøbsforeningen De Frie Autolakere med fælles indkøb for bedre priser og samarbejde, der virkelig vil noget: Her lejes svende ud til hinanden til kostpris.

MEN DER ER alligevel grænser for, hvor vidt det skal gå: "Vi er ikke topstyret med en fin kontorbestyrelse, der skal skumme fløden," som han formulerer det.

DEN KAN DE så tænke lidt over inde hos "de store" - det kunne være AutoBranchen Danmark. Her har man senest sat et nyt skib i søen; Lak & Karrosseri, hedder en ny sektion, der skal understøtte medlemsvirksomhederne.

UMIDDELBART SKULLE MAN tro, at der kunne skabes en fælles-er-vi-stærkere-følelse her med de mange tiltag, som brancheforeningen bebuder at ville lancere i den nærmeste fremtid.

SÅDAN ER DET imidlertid ikke. SKAD er en anden brancheorganisation, der betragter dette udspil som ny vin på gamle flasker, som ikke løser de problemer, der er derude på værkstederne.

JEG HAR OFTE hørt formuleringen, at den danske autobranche er ét stort kludetæppe. Her på det seneste blev det lige et nummer større.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109