23948sdkhjf

Nedlukning forlænges i tre uger

Regeringen har besluttet at forlænge de nuværende restriktioner og nedlukninger for at inddæmme smitten med covid-19.

Det betyder, at restriktionerne nu gælder til og med søndag 7. februar. Det oplyste sundhedsminister Magnus Heunicke (S) på et pressemøde onsdag aften.

- 859 er indlagte, og det er højt. Det er endnu en grund til at blive ved med at slå smitten ned, sagde han.

Dermed skal elever i folkeskolen og studerende fortsat modtage fjernundervisning. Indkøbscentres specialbutikker og lignende skal holde lukket, ligesom liberale serviceerhverv - eksempelvis frisører og tatovører - også fortsat skal være lukkede.

Det samme er tilfældet for restauranter, barer, caféer og lignende, der dog gerne må sælge takeaway-mad. Også autoværksteder må holde åbent, men der er lukket for fysisk salg af biler.

Forsamlingsforbuddet på maksimalt fem personer og anbefalingen om to meters afstand mellem folk gælder derfor også fortsat.

Mandag sagde statsminister Mette Frederiksen (S) til TV2, at der sandsynligvis vil være en række restriktioner hele vinteren.

- Min bedste vurdering i dag er, at når det handler om oplevelsesøkonomi under et - hoteller, restauranter, store dele af kulturlivet - så må man imødese, at resten af vinteren kommer der til at være restriktioner i et eller andet omfang, sagde hun.

/ritzau/

Opdateret torsdag kl. 09:27.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11