23948sdkhjf

UGENS LEDER - ...om udsigt til mulighedernes år

I årets første udgave af Motor-magasinet giver vi ordet til i alt 21 topfolk i den danske autobranche. Chefredaktør Flemming Haslund samlet de 21 nytårsudtalelser og konkluderer: 2021 er mulighedernes år.

LEDER

DER ER MANGE grunde til at glæde sig til 2021. En af dem er elbilerne. Sådan siger Lærke Flader, branchechef i organisationen Dansk Elbil Alliance i sin nytårsudtalelse her i Motor-magasinet. Og med den salgsfremgang nye, men også brugte elbiler har lige nu, er det let at forstå hendes begejstring. Og de forhandlere og værksteder for et af de mærker, der lige nu virkelig satser på elektriske biler, jubler sikkert med. Ikke mindst understreget af de nye registeringsafgifter.

MEN HVAD MED alle andre steder i den samlede danske autobranche? Er der her en lige så stor elbil-begejstring? Eller måske det modsatte?

I DENNE AVIS giver vi ordet til i alt 21 topchefer for lige så mange organisationer. Måske er der ikke en samlet begejstring på højde med Lærke Fladers; men den grønne omstilling konstateres og alle erklærer, at hos dem er man i fuld gang med at forberede sig. Det gør de ude på værkstederne, det gør de på uddannelserne, og det gør de ikke mindst i genbrugsbranchen.

SÅ VI KØRER MED høj fart frem mod 750.000 grønne biler i 2030. Men 2030 er altså om ni år; og i mellemtiden vil der herhjemme blive solgt hundrede tusinder af i hvert fald benzin-biler (med diesel ser det nok noget anderledes ud) og det betyder, at der fortsat er et enormt forretningsgrundlag med det vi i denne sammenhæng kan kalde gammeldags biler.

SÅ UANSET OM man glæder sig med Flader eller ej: Det meste af den danske autobranche fik alligevel et brugbart, nogle et decideret godt coronaår 2020 - også blandt virksomheder, der ikke lige nu er koblet op på den grønne omstilling. I år er vaccinen her, og vi tør da tro på, at den til sidst lægger pandemien ned. Og dermed er der grund til at give Flader ret - elbiler eller ej.

PS: Må jeg her også fremhæve en nyskabelse i avisen, nemlig Supertemaer, hvor vi gearer op for temastoffet. Vi lægger ud side 19.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.126