23948sdkhjf

Ny nedlukning: Disse regler gælder for værksteder og forhandlere

Den nye runde nedlukning, som statsminister Mette Frederiksen (S) præsenterede onsdag aften, har affødt spørgsmål fra mange liberale erhverv om, hvad reglerne nu er, og hvordan man skal forholde sig.

Bilbranchen har sammen med DI Handel været i dialog med myndighederne for at få svar på nogle af spørgsmålene, mens vi venter på en endelig bekendtgørelse. Derfor kan nedenstående forhold ændre sig -  i hvilket fald artiklen naturligvis vil blive opdateret.

Kort sagt kan værksteder stadig holde åbent, uagtet hvad der ellers er af restriktioner, da det kan betegnes som kritisk funktion at have forsvarlige køretøjer. Hvis det ikke menes forsvarligt at holde åbent, er det selvfølgelig også muligt at lukke ned, men det er ikke et krav.

Derudover skal salgsafdelingerne fra og med 25. december holde lukket for fysiske besøg, er Bilbranchen blevet oplyst. Nedlukningen gælder indtil videre til og med 3. januar.

"Medarbejderne må gerne være på arbejde, lave papirarbejde og betjene kunder online, f.eks. ved at besvare telefon, chat og lave en virtuel fremvisning af en bil," oplyser Bilbranchen.

Har en kunde allerede købt en bil, er det stadig tilladt at udlevere den; men det er ikke tilladt at betale ved afhentningen. Og så er det i øvrigt ikke en mulighed at rykke salget udendørs, der skal lukkes helt.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125