23948sdkhjf

Ny spiller optrapper krig om trafikalarmer

- Det her bliver det klart bedste produkt på markedet af fysiske trafik alarmer. Det er vi ikke et sekund i tvivl om.

En meget selvsikker Peter Vikkelsø Skou, adm. direktør i det nystartede selskab Needit, er overbevist om, at virksomhedens nye produkt DriveOne kan vippe konkurrenterne Saphe og Ooono af pinden.

- Vi forventer os meget af DriveOne og regner med at være førende inden for kategorien på meget kort tid. Vores historik på de relevante markeder via vores Needit-engagement, giver jo adgang til distribution i en helt anden skala end vores konkurrenter, siger han.

Markedet for alarmer i bilen, der advarer om fartfælder på vejen, er stigende. Needit, som også står bag den populære parkeringsskive ParkOne, kaster sig ind i kampen og mener at have et forspring i kraft af app'en Trafik Alarm, som Needit også ejer.

- Vores team har mange års erfaring qua vores engagement i app'en Trafik Alarm, og ligeledes har vi mange års erfaring med udvikling af intelligente fysiske enheder til bilen qua vores produkter i Needit-regi. Hvis man parrede de to kompetence sæt, ville de føde en fysisk trafikalarm. Og det har vi nu gjort. Yderligere har vi jo også en betalingsparkeringsapp, ParkOne, så hvor konkurrenterne er tvunget til at lave integrationer med eksterne udbydere, ejer vi en langt større del af værdikæden, udtaler Peter Vikkelsø Skou.

I krig og kærlighed

DriveOne lanceres i første halvår 2021 i de skandinaviske lande samt Tyskland. Der er indgået aftale med Blitzer og andre dataudbydere, så produktet kickstartes med 5 mio. brugere, der leverer data ind fra starten, oplyser Needit.

Dermed mener virksomheden at have et forspring til konkurrenterne; men der er mere end almindelig trash talk i trafikalarmmarkedet.

Udover lanceringen af det nye produkt har ejerne stævnet konkurrenten Ooono for et større beløb på 1,9 mio kr.

- Da vi overtog ejerskabet af Trafik Alarm fra Jysk-Fynske Medier, fik vi et gældsbrev med i handlen vedrørende en ikke ubetydelig gæld, som Ooono skyldte og nu skylder os. I det står der klart og tydeligt, at de skal betale gælden ud, så snart de har fået kapital, i den ene eller anden form. De har lige fået Jesper Buch og hans team ind som investorer, og vi har endnu ikke set skyggen af de penge. Ej heller har de gjort os opmærksom på det. Kort efter går de i gang med en crowdfunding-runde, hvor de rejser yderligere kapital. Det provokerer os naturligvis, og derfor stævnede vi dem, i det sekund vi fandt ud af, at de har fået kapitaltilførsel. Så vi forventer selvfølgelig, at de betaler deres gæld med det samme, siger Peter Vikkelsø Skou.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094