23948sdkhjf

Klar politisk aftale om grønne brændstoffer

Avancerede og renere biobrændstoffer såsom sprittypen metanol, samt VE-brændstoffer som brint, biogas og PtX, indfases politisk som mål for CO2-fortrængning.

OMSTILLING Den nye politiske aftale "Grøn omstilling af vejtransporten" om bilafgifterne mellem regeringen, De Radikale, SF og Enhedslisten indfører også et krav til CO2-fortrængning til brændstofferne i transporten til fossilbilerne.

Kravet forventes at give en CO2-reduktion på 1,4 millioner ton i 2030.

Brændstof- og energibranchen er begejstret for, at der med aftalen nu opstilles klare rammer for, hvordan VE-brændstoffer som biogas, brint, avancerede biobrændstoffer såsom metanol, etanol, butanol og Power-to-X (PtX) kan levere til målet for nedsættelse af CO2-udledning med 70 % i 2030.

- Som branche er vi rigtig glade for, at der nu sendes et klart signal til markedet om, at fremtidens grønne brændstoffer skal levere reelle CO2-reduktioner i den virkelige verden. Vi havde gerne set, at politikerne havde været endnu mere ambitiøse, men aftalen er et stort og vigtigt skridt i den rigtige retning, siger Jacob Stahl Otte, direktør i energiselskabernes brancheforening, Drivkraft Danmark og fortsætter:

- Særligt det at man nu skal medregne de indirekte globale CO2-effekter, mener vi er rigtigt vigtigt. Det vil sikre, at de mindre gode førstegenerations biobrændstoffer bliver udfaset og erstattet med VE-brændstoffer, der leverer reelle CO2-reduktioner - ikke mindst PtX. Nu er det op til vores og andre brancher at levere. Når vi gør det, tror vi også på, at det overordnede krav i 2030 kan blive skærpet undervejs, så vores branche kan levere endnu mere til det fælles 70 % mål. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141