23948sdkhjf

Stenhøj-par køber Flowconcept

DYOE Capital har indledt strategi om en række industrielle virksomhedsopkøb, der beskæftiger sig med bæredygtighed.

OVERTAGELSE Søren og Lene Dyøe Madsen, der sidste år solgte 75 procent af Stenhøj-koncernen til italienske Nexion, har nu købt 70 procent af den danske handelsvirksomhed Flowconcept ApS. Købet, der er sket gennem parrets og deres to sønners fælles investeringsselskab DYOE Capital ApS, skal kick-starte en langsigtet investeringsstrategi af virksomheder.

Horsens virksomheden Flowconcept er en handelsvirksomhed, der leverer industrielle komponenter fra nogle af Europas førende leverandører til industrien, auto og byggebranchen samt landbruget. Flowconcept blev etableret i 2000 under navnet Rectus Tema og var indtil 2008 ejet af Kent Schwartz Pedersen og tyske Rectus GmbH, og herefter af Kent Schwartz Pedersen som eneejer af Flowconcept ApS.

Stort fremtidigt potentiale

At det er lykkedes at få DYOE Capital med i ejerkredsen er for Kent Schwartz en drøm, der er gået i opfyldelse:

- For at udvikle virksomheden yderligere, og fortsætte den positive vækst, har jeg ønsket at finde en partner, der kan bidrage med kompetent rådgivning og være med til at styrke organisationen som helhed, siger Kent Schwartz, der fortsætter aktivt i virksomheden.

Også Søren Dyøe Madsen øjner et stort potentiale i det kommende samarbejde.

- Flowconcept er en spændende og veldrevet virksomhed, som besidder et stort potentiale, og som i høj grad er i tråd med det, vi står for: At levere attraktive, kundeorienterede løsninger med et stærkt produktsortiment. Derudover opererer Flowconcept i et forretningsområde, jeg allerede kender til og holder af at beskæftige mig med, fortæller Søren Dyøe Madsen og fortsætter:

- Jeg glæder mig til at kunne indtræde i ejerkredsen og sammen med Kent udvikle virksomheden til en større og stærkere spiller - ikke bare i Danmark, men også i Skandinavien.

Mangeårig auto-erfaring

Hverken opkøb eller autobranchen er fremmed for Dyøe Madsen-parret. Siden midten af 90’erne har de begge været et stærkt aktiv i den familieejede Stenhøj-koncern, der blev grundlagt i 1917, og som indenfor det seneste årti har udviklet sig til en af verdens førende producenter af udstyr og services til det automotive eftermarked på den internationale scene.

Gennem et planlagt generationsskifte overtog Søren og Lene Dyøe Madsen i 2011 virksomheden. Det seneste regnskab fra 2019 viser en omsætning på knap 1 mia. kroner.

Den eksplosive vækst i Stenhøj blev skabt med en målrettet strategi, der bl.a. omfattede opkøb af en række danske og internationale virksomheder.

Den langsigtede målsætning med DYOE Capital er at sætte et positivt aftryk på samfundet ved at investere i en stærk portefølje af industrielle virksomheder, ejendomsinvesteringer, skove og start-ups, der aktivt beskæftiger sig med bæredygtighed.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14