23948sdkhjf

UGENS LEDER - ...om værkstedernes vilde vesten

Alt er kastet op i luften i værkstedsverdenen lige nu - det er slet og ret det vilde vesten, mener Motor-magasinets chefredaktør, Flemming Haslund. "Det skaber mange faldgruber - men åbner også mange muligheder."

LEDER

LIGE NU ER det som om, alt i den danske værkstedsverden er kastet op i luften. Se bare forsiden af ugens avis: En af de aggressive i branchen er Quickpoint, der nu fremlægger sin plan for at ville øge antallet af værksteder i kæden fra 29 til 100. Det i sig selv er interessant. Men kæden har en muskelstærk bilimportør i ryggen - Interdan - så der er for alvor ved at blive vendt op og ned på den ellers fast cementerede opdeling mellem importørernes mærkeværksteder og de frie værksteder. Men det er altså slut nu.

OGSÅ I DENNE uges avis kan du læse, at den fremstormende værkstedskæde Skortensgaard ikke længere må reklamere med "Vi har tyske værkstedspriser," hvilket jo trækker en grænse for, hvor langt man kan gå i markedsføringen af lave priser, hvilket ellers har været et af de frie værkstedskæders stærkeste kort.

OG MERE ALT op i luften: For to uger siden berettede vi om, hvordan FTZ’s ejere, Mekonomen Group, er på vej til at få sin norske kæde MECA til at træde ind i rollen som mærkeværksted for et kinesisk bilmærke. Det sker præcist samtidig med, at adskillige danske mærkeværksteder har fået sparket af en bilimportør og nu står i en hvad-gør-jeg nu-situation.

MEN DER ER vitterligt mange muligheder derude. Den norske MECA-model er én, men de mange elbilers komme er en anden - for, som direktøren for elbilsmærket MG har formuleret det: "En elbil kan ethvert frit værksted da servicere."

DERTIL KOMMER SÅ, at de eksisterende værkstedskæder slås med kløerne helt fremme - her i avisen har vi bragt annoncer, hvis budskab var så klart som: Så let er det at skifte til os.

SÅ DER ER mange muligheder lige nu, og der er rigtigt mange faldgruber lige nu. Måske husker du John Wayne, eller også har du hørt om ham; cowboyhelten med de to gyldne ord: Hands up! Det er omtrent sådan, det er i den danske værkstedsverden lige nu - det er det rene vilde vesten.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.095