23948sdkhjf

Ny hjemmeside rådgiver om elbiler

17 partnere bag Elbilviden.dk skal rådgive virksomheder, kommuner og private uvildigt om elbiler og opladning, herunder via et konstant opdateret kort over alle tilgængelige ladestationer.

VIDEN Fem bilmærker er blandt de 17 partnere, der har lanceret en ny og altfavnende hjemmeside om elbiler, Elbilviden.dk. Her kan virksomheder, private og andre, der går i elbil-tanker, få svar på spørgsmål samt råd og vejledning om elbiler, opladning og biløkonomien i de grønne biler. Herunder læse om forskellige elbilers rækkevidde samt ejer- og registreringsafgift, ligesom virksomheder kan få et overblik over muligheder for tilskud og hvilke krav, der gælder for at have elbil som firmabil.

De fem regioner er blandt partnerne, herunder Region Hovedstadens videnscenter om elbiler, Copenhagen Electric, samt FDM, DTU m.fl. (se boks).

- Fremtiden er elektrisk, og elbilismen kommer til at eksplodere. Mange danskere skal i de kommende år udskifte fossildrevne biler med elbiler. Jeg er naturligvis stolt over, at Region Hovedstaden står samlet med alle regioner, relevante statslige myndigheder og elbil- og ladebranchen omkring denne satsning. Det vidner om, at vi har ramt noget vigtigt med hjemmesiden, udtaler formand for Trafikudvalget i Region Hovedstaden, Jens Mandrup, i forbindelse med lanceringen i tirsdags den 10. november.

Oversigt over lademuligheder

En af de store barrierer for elbilernes udbredelse er frygten for at løbe tør for strøm. Som en af flere features kan man på Elbilviden.dk derfor finde et konstant opdateret danmarkskort over lademuligheder. Det er ifølge partnerne bag sitet første gang, at alle tilgængelige ladestationer i Danmark vises i ét og samme kort, der også kan benyttes til GPS-navigation.

Derudover henvender Elbilviden.dk sig også til virksomheder og kommuner, der står overfor at udvide vognparken med elbiler eller søger idéer til, hvordan en egentlig ladestrategi rulles ud i en kommune.

FDM bidrager med elbilviden

Bilisternes forening FDM besidder meget allround vidende om elbiler og er blandt partnerne bag Elbilviden.dk. Her glæder man sig over at være en del af den nye hjemmeside.

- Vi oplever en stor nysgerrighed både fra vores medlemmer og generelt omkring elbiler og opladning, men også et stort behov for information og vejledning. Derfor er vi glade for at kunne bidrage til Elbilviden.dk med vores viden, siger afdelingschef i FDM, Torben Lund Kudsk, og tilføjer:

- Elbiler er nyt land for de fleste, og det kan være svært at finde rundt i markedet. Elbilviden.dk kan være med til at give både private, virksomheder og kommuner konkret og uvildig rådgivning om såvel elbiler som vigtig viden om opladning og lademuligheder. Det kan være med til at klæde almindelige forbrugere og virksomheder på, så de bedre kan træffe det rigtige elbilvalg.

Om elbilviden.dk

Foruden de fem regioner er fem bilmærker/importører med i partnerskabet, der står bag den nye og hjemmeside elbilviden.dk, der tilstræber at udbrede uvildig elbil-viden.
● Region Hovedstaden / CPH Electric
● Region Sjælland
● Region Syddanmark
● Region Midtjylland
● Region Nordjylland
● Honda
● Mazda
● Renault
● Nissan
● Manniche (Maxus elbiler)
● FDM
● DTU Elektro
● Clever
● Eon
● Spirii
● Færdselsstyrelsen
● Vejdirektoratet
Rådgivende støttemedlemmer:
● Dansk Elbilalliance
● Forenede Danske Elbilister
● GATE21
● Rådet for Grøn Omstilling
● Sperto
● Tesla Danmark

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.08