23948sdkhjf

Kia tilslutter sig superlader-netværk

Bilfabrikkernes egen ladeudbyder, Ionity, får med Kia sit sjette medlem.

INFRASTRUKTUR Koreanske Kia er blevet strategisk partner og investor i Ionity, som er Europas førende højtydende opladningsnetværk. Med deltagelsen i dette joint venture vil KIA Kia være med til at fremme udvidelsen af det højtydende ladenetværk langs de europæiske motorveje med henblik på at fremme udbredelsen af elbiler. Det skriver Kia i en pressemeddelelse.

Ionity er et joint venture bestående af BMW Group, Mercedes Benz AG, Ford Motor Company, Hyundai Motor Group og Volkswagen Group inklusive Audi og Porsche – og nu altså også Kia.

Virksomheden opfører og driver et højtydende opladningsnetværk (HPC) langs de europæiske motorveje ved hjælp af topmoderne teknologi med en opladningskapacitet på op til 350 kW. Det vil betyde, at nuværende og fremtidige generationer af elbiler ved hjælp af den førende europæiske opladningsstandard CCS (Combined Charging System) vil kunne nyde godt af maksimale opladningshastigheder, mens føreren holder pause på turen. Alle Ionity -ladestationer består i gennemsnit af fire ladepunkter. I Danmark er der pt seks lokationer.

Om Ionity

Foreløbigt er der seks aktive Ionity-stationer i Danmark og over 200 aktive stationer i Europa. Målsætningen er 400 ladestationer i Europa i løbet af 2020 og maksimalt 120 km imellem dem. Der benyttes et højtydende opladningsnetværk (HPC) med en opladningskapacitet på op til 350 kW. Opladningsstandarden er CCS (Combined Charging System).

Ionity blev grundlagt i 2017 og er et joint venture bestående af BMW Group, Mercedes Benz AG, Ford Motor Company, Hyundai Motor Group og Volkswagen Group inklusive Audi og Porsche. Virksomheden har hovedkvarter i München og har desuden kontor i Oslo. Ionity beskæftiger omkring 75 medarbejdere.

Lange køreture

- For Kia er produkt- og kundeoplevelsen tæt forbundet med komfort og fordele. Ved at investere i Ionity er vi nu en del af et af det mest omfattende og største ladenetværk i Europa. Vi arbejder dedikeret med at tilbyde holistiske løsninger, som gør det nemmere end nogensinde før at skifte til elektrisk mobilitet, udtaler Thomas Schemera, som er Executive Vice President og Head of Product Division i Kia koncernen.

- Med tilføjelsen af Kia koncernen kan vi sige velkommen til en dedikeret partner med international erfaring inden for elektrisk mobilitet. Fra i dag vil vi sammen arbejde på at lære mennesker om elektrisk mobilitet og promovere innovationer på dette område med henblik på at gøre elbilkørsel til den nye standard – især på lange køreture, udtaler Michael Hajesch, som er CEO hos Ionity.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125