23948sdkhjf

Volvo lancerer teenager-nøgle

Korte nyheder fra autobranchen: Touchskærme udgør sikkerhedsrisiko - Rapport: Sikkerhedsudstyr forvirrer - Volvo lancerer teenager-nøgle.

Touchskærme udgør sikkerhedsrisiko

ULYKKER Blandt de bilister, der taster på en fastgjort mobil eller bilens infoskærm under kørslen, har 13 % inden for det seneste år været ved at køre galt eller er kørt galt på grund af den handling. Værst ser det ud blandt de 18-35-årige, hvor 20 % har været ved at ende i en trafikulykke eller er kørt galt. Selv om mobilen er fastgjort, og det er lovligt at trykke på den, så skal man virkelig tænke sig godt om, før man gør det. Der skal ikke særligt meget til, at man overser en anden i trafikken, og det kan gå helt galt. Så begræns brugen af bilens infoskærm og mobilen, når du kører bil, siger Lisbeth Sahl, seniorprojektleder i Rådet for Sikker Trafik. Ifølge Vejdirektoratet er der uopmærksomhed og mangelfuld orientering involveret i omkring halvdelen af alle dødsulykker på vejene.

Vækstfonden har penge i klemme

KONKURS Statens finansieringsfond, Vækstfonden og Ringkøbing Landbobank, er blandt de, der har flest penge til gode i konkursboet efter Scanleasing Danmark. Det fremgår af retsbogen, som Finans har fået aktindsigt i. Det konkursramte leasingselskab Scanleasing havde ved det seneste årsregnskab en gæld på 228 mio. kr.

Rapport: Sikkerhedsudstyr forvirrer

ANALYSE Bilforhandlere og bilproducenter skal blive bedre til at informere om de mange assistentsystemer, som allerede er i bilerne, og som, for fleres vedkommende, fra 2022 bliver EU-krav i nye bilmodeller. Det anfører FDM, der har medvirket til at udarbejde en europæisk rapport om de aktive sikkerhedssystemer, også kaldet Advanced Driver Assistant Systems, ADAS. Rapporten dokumenterer ifølge FDM, at systemerne har deres begrænsninger, døjer med småfejl og ikke altid virker godt nok, ligesom der mangler minimumskrav. Derudover halter det med både forbrugernes og bilforhandlernes viden om assistentsystemerne, hvilket kan føre til uheld og ulykker ved forkert brug. De europæiske bilklubbers paraplyorganisation FIA Region 1 vil nu overfor EU og bilproducenter sikre udviklingen af bedre og mere ens standarder for assistentsystemer og samtidig øge forbrugernes kendskab til de vigtige systemer til gavn for trafiksikkerheden.

Volvo lancerer teenager-nøgle

ANSVAR Undersøgelser fra Volvo Cars viser, at teenagere verden over har en langt større risiko for at blive alvorligt kvæstet eller dræbt i en trafikulykke end deres forældre. Årsagen er distraktion, for høj fart, spirituskørsel og manglende sele. Derfor leveres nye Volvo-biler nu med to sæt standardnøgler og en orange Care Key, der kan indstilles, så hastigheden tilpasses føreren og dennes kompetencer. Volvo vil i fremtiden levere biler, der monitorerer førerens bevægelser via et kamera for at opdage uopmærksomhed og sende signaler til føreren, tænde slukkede supportsystemer og evt. udføre et sikkert stop, mens Volvo on Call-systemet i bilen sender en besked videre til alarmcentralen.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094