23948sdkhjf

Mekonomen Group investerer i carpooling

Via AI går autogrossisten i samarbejde med Ezeride om samkørsel mellem virksomheder.

DELT Mekonomen Group bliver medejer og investerer i en ny samkørselstjeneste sammen med startup selskabet Ezeride. Tjenesten er udviklet ved hjælp af AI-teknologi, der er målrettet mod virksomheder, der ønsker at reducere klimapåvirkningen og tilbyde deres medarbejdere et bæredygtigt alternativ til jobpendling.

Ezeride har udviklet en ny carpooling-app til virksomheder, der ønsker at hjælpe deres medarbejdere med at rejse mere bæredygtigt. Tjenesten giver medarbejdere, der kører bil mulighed for at dele deres planlagte bilruter via appen og gøre den tilgængelig for andre i virksomhedsnetværket for at deltage i rejsen. Som chauffør kan man spare rejseomkostninger og samtidig bidrage til miljøindsatsen.

- Som en del af Mekonomen Groups bestræbelser på at muliggøre mobilitet er Ezeride en glimrende partner. Gennem AI-teknologi muliggør Ezeride en bedre oplevelse af delt mobilitet, hvor den enkelte får et fuldt overblik over turens omkostninger, forbrug og miljøpåvirkning. Derudover kan føreren føle sig sikker ved at vide, hvem der rejser med dem. Inden for Mekonomen Group ser vi flere mulige løsninger sammen med Ezeride, siger Petra Bendelin, direktør for forretningsudvikling og strategi.

- Idéen til Ezeride blev født ud fra ønsket om at bidrage til klimaet, men også løse de trafikproblemer, som vores byer kæmper med. I mange byer bruges en stor del af arealet til gader og parkering. I landdistrikterne er problemet omvendt, og der mangler ofte offentlig transport. Tomme sæder i vores biler er uudnyttede ressourcer, der kan bruges meget bedre. Vi så et hul i mobilitetsbranchen med stort potentiale til at gøre en forskel, siger John Olausson, administrerende direktør for Ezeride.
Mekonomen Group ejer bl.a. den danske autogrossist FTZ.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125